loading
close
SON DAKİKALAR

MİT’te haşhaşi operasyonu

MİT’te haşhaşi operasyonu
Tarih: 18.01.2014 - 16:48
Kategori: Gündem

HÜKÜMET ile Gülen Cemaati arasında başlayan kriz, dün MİT’e de uzandı. MİT’te haşhaşi operasyonu...

2012’de anlık istihbarat paylaşımı için MİT bünyesinde kurulan Milli İstihbarat Koordinasyon Kurulu’nda (MİKK) görev yapan 4 emniyet müdürü görevden alındı. Adları açıklanmayan emniyet müdürleri, Emniyet Genel Müdürlüğü emrine gönderildi.

MİT Müsteşarlığı, Milli İstihbarat Teşkilatı Kanunu kapsamında, bünyesinde kısa adı MİKK olan Milli İstihbarat Koordinasyon Kurulu oluşturmuştu. Aralık 2012’de işbaşı yapan MİKK, alanında deneyimli Genelkurmay, Emniyet, Jandarma ile Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı kurumunda görev yapan uzmanlardan oluşturulmuştu. MİKK’i sarsan operasyonda görevden alınan 4 emniyet müdüründen 2’sini, İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Kurul’a vermişti. Bu arada, Ergenekon operasyonunun beyni olarak bilinen Emniyet Müdürü Ali Fuat Yılmazer de dilekçe vererek emekliliğini istedi.

TİB’de tasfiye depremi
Öte yandan, “Dinleme merkezi” diye tanınan Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’nda (TİB) dün tayin depremi yaşandı. 5 daire başkanı görevden alındı. Hukuk, Teknik, Bilgi Sistemleri, İdari ve İnternet Daire Başkanları sürpriz bir atama kararıyla görevlerinden alınarak başka görevlere atandılar.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları