loading
close
SON DAKİKALAR

Mudurnu’nun Doğal Güzellikleri

Mudurnu’nun Doğal Güzellikleri
Tarih: 22.01.2013 - 16:10
Kategori: Seyahat

Şehri çevreleyen tepelerin hemen eteklerinde başlar orman...

Mudurnu; bir yanda ormanları, bir yanda tarihi evleri, diğer yanda 1300’lü yıllardan kalma tarihi eserleri ile haklı bir ün kazanmıştır. Şehri çevreleyen tepelerin hemen eteklerinde başlar orman. Başta sarıçam, karaçam, kızılçam, ardıç, köknar, meşe, kayın, gürgen olmak üzere; orman kavağı, kızılağaç, çınar, karaağaç ve kestane ağaçları, yeşil bir halı kaplar her yanı.



Şeyh – ül İmran Tepesi’nden Mudurnu’nun görüntüsü, gerçekten çok güzeldir. Burada hem piknik yapabilir, Şeyh – ül İmran’ı ziyaret edebilir hem de ciğerlerinizi temiz hava ile doldurabilirsiniz. Bu tepenin tam karşısında ise; Murat Karaaslan Baba türbesi vardır. Yemyeşil ormanla kaplı dağın eteğinde, orman yolunun kenarında mütevazı bir mekânı vardır, bu büyük zatın.



Mudurnu’da eşsiz doğa manzaralı köyler, yaylalar vardır. Derinliklerden süzülüp gelen soğuk suların bulunduğu yaylalarda, endemik bitkilerin yanı sıra, çok sayıda kır çiçeklerini görebilirsiniz. Yaylalarda ‘gelik’ denilen yayla evleri, Anadolu insanının yaşamından küçük bir örnek sunar.

Mudurnu’da görebileceğiniz doğal güzellikler, eğlenip dinlenebileceğiniz mesire yerleri vardır. Abant ve Mudurnu sıradağları arasında yer alan oval biçimli bir çukurluk içinde yer alan Abant Gölü, sadece18 kmuzaklıktadır. Kuzeye baktığınızda, baharda bile doruklarında kar bulunan Abant Dağları’nı görürsünüz.



Mudurnu – Akyazı yolu üzerinde bulunan Karamurat Gölü ise35 kmuzaklıkta, sessiz ve durgun şekilde, üç tarafını dağlara yaslamış, kaynak sularıyla beslenerek yaşamını sürdürmektedir.

Doğa harikası Sülüklügöl, Mudurnu – Akyazı yoluna9 kmuzaklıktadır. Üç tarafı dik yamaçla çevrilmiş, üzeri yeşillikler ve birçok ağaç türüyle çevrelenmiş, kendine özgü bitki çeşitlerini (endemik) yaşatmaya devam etmektedir.

Yaşilhaber

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları