loading
close
SON DAKİKALAR

Müftü bakandan ‘ölüye saygı’ istedi sürüldü

Müftü bakandan ‘ölüye saygı’ istedi sürüldü
Tarih: 06.08.2014 - 12:04
Kategori: Gündem

Bakan, ‘Cenaze şov yeri değil’ diyen müftüyü sürdü...

Adana Seyhan Müftüsü Uzun, Murat Göğebakan’ın cenazesinde konuşma yapmak isteyen Kültür Bakanı Çelik’i, “Yeri değil” diye uyardı. Aynı gün tayini Mersin’e çıkarıldı.

Ada­na­’da sa­nat­çı Mu­rat Gö­ğe­ba­ka­n’­ın öğ­le vak­ti kı­lı­nan ce­na­ze na­ma­zı­nın ar­dın­dan Kül­tür Ba­ka­nı Ömer Çe­lik, ko­nuş­ma yap­ma­ya kalk­tı. Sey­han Müt­fü­sü Ha­lil Uzun, Ba­ka­n’­ı “Uy­gun de­ği­l” uyar­dı. Yat­sı na­ma­zın­dan son­ra Halil Uzu­n’­un ta­yi­ni Seyhan’dan Mer­si­n’­e çık­tı.

Evine döndü, haberi aldı

Ada­na­’da se­çim­den se­çi­me or­ta­ya çı­kan Kül­tür ve Tu­rizm Ba­ka­nı Ömer Çe­lik, ce­na­ze na­ma­zı­nın kı­lın­ma­sı, du­ala­rın edil­me­si ve he­lal­lik ve­ril­me­si­nin ar­dın­dan, na­ma­zı kıl­dı­ran Sey­han Müf­tü­sü Ha­lil Uzu­n’­un elin­den ya­ka mik­ro­fo­nu­nu ala­rak ko­nuş­ma yap­tı. Mu­rat Gö­ğe­ba­ka­n’­ın ce­na­ze na­ma­zı­nı gö­nül­lü ola­rak kıl­dı­ran Uzun ise “Ce­na­ze şov ye­ri de­ği­l” di­ye­rek mü­da­ha­le et­ti.

Ce­na­ze tö­re­ni­nin ar­dın­dan evi­ne dö­nen Müf­tü Ha­lil Uzun, Mer­si­n’­e ta­yi­ni­nin çık­tı­ğı­nı öğ­ren­di. 2010’da Sey­han İl­çe Müf­tü­lü­ğü gö­re­vi­ne baş­la­yan Ha­lil Uzun, çev­re­sin­de se­vi­len bir isim. Ta­yi­nin du­yul­ma­sı­nın ar­dın­dan te­le­fo­na sa­rı­lan Sey­han­lı­la­r’­ın Müf­tü­lük san­tra­li­ni kit­le­di­ği be­lir­til­di. Bir di­ğer id­di­aya gö­re ise Uzun ile ara­sı bo­zuk olan İl Müf­tü­sü Arif Gök­çe, Ba­ka­n’­la tar­tış­ma­yı fır­sa­ta dö­nüş­tür­dü.

Mehmet Serbes / Sözcü



Müftü bakandan ‘ölüye saygı’ istedi sürüldü

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları