loading
close
SON DAKİKALAR

Müftülük lojmanı ve sosyal tesislerinin temeli atıldı

Müftülük lojmanı ve sosyal tesislerinin temeli atıldı
Tarih: 30.11.2012 - 20:17
Kategori: Yerel

Dilovası Belediyesinin katkılarıyla , müftülük için lojman, kuran kursu ve sosyal tesis binası yaptırılıyor...

Dilovası Belediyesinin katkılarıyla , Tavşancıl’daki kaymakamlık konutu arkasına müftülük için lojman, kuran kursu ve sosyal tesis binası yaptırıyor. Binanın yapımı için temel atma töreni düzenlendi.

Yapılan temel törenine Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Belediye Başkanı Cemil Yaman, Kaymakam Hasan Göç, Müftü M.Resul Haksöyler. AK Parti Dilovası ilçe başkanı İlhan Yıldırım, mahalle muhtarları ile diğer yöneticiler ve vatandaşlar katıldı.

Dilovası’nın ilçe olmasıyla birlikte kamu kurum ve kuruluşlarının teşkil edilmesinde önemli bir payı olan Dilovası Belediyesi, hizmet binasını uzun yıllar ilçe kaymakamlığı dahil bir çok kurum ve kuruluşlara tahsis ederek hizmetlerin yürütülmesinde önemli bir görev üstenmişti. 

Başkan Yaman “Kurum yöneticileri burada otursun”

Geçtiğimiz yıl İlçenin üst taraflarındaki bir okulun Kaymakamlık hizmet binası olarak tahsis edilmesiyle birlikte yapımı kısa sürede tamamlanmıştı. 

Kaymakamlık ve diğer birimlere kalıcı yer bulunmasından sonra bu kurum ve kuruluşların yöneticilerinin ilçede ikamet etmelerini sağlamak için de Dilovası Belediye Başkanı Cemil Yaman’ı harekete geçirdi. Belediye Başkanı Yaman hedefimiz kamu yöneticilerinin konut ihtiyacını karşılayarak burada oturmalarını sağlamaktır dedi.

Müftülüğe lojman yaptırılıyor

Tavşancıl da Kaymakamlık konutu ve huzur evinin hemen karşısındaki bir alanı Müftülüğe tahsis ettirdikten sonra tahsis edilen 500 m2 alan üzerinde 4 katlı binanın projesi Müftülük tarafından belediyenin teknik ekibine hazırlatılarak 1.kat 3 sınıflı kuran kursu diğer katlar ise konferans salonu ile müftülük lojmanı olarak hizmet verecek. Projenin yaklaşık maliyeti 500 bin lira olması bekleniyor

Başkan Yaman “imkanlarımızı sonuna kadar kullanıyoruz”

Dilovası Belediye Başkanı Cemil Yaman, ilçedeki kamu kurum ve kuruluşlarının kendi binalarında kurumsal olarak hizmet vermeleri için her zaman desteklerini esirgemedikleri gibi, yine bu kurumlarda görev yapan yöneticilerin de ikamet etmeleri noktasında imkânları zorladıklarını belirtti. 

Belediye Başkanı Yaman, “Biz istiyoruz ki ilçemizde hizmet veren kurumlarımızın yöneticileri burada ikamet etsin. Bizlerde müftülüğümüze ait lojmanın yapımını gerçekleştirerek alt katını kuran kursu üst katını da müftlüğe ait lojman yapımını gerçekleştiriyoruz” dedi.

Başkan Karaosmanoğlu “Halkın yaşam kalitesinin artması için çalışıyoruz”

Törende bir konuşma yapan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Dilovası’nın yaşanabilir ve modern bir kent olması için hiçbir fedakarlıktan kaçınmadıklarını ve kaçınmayacaklarını söyledi. İlçede çok büyük projelerin hayata geçirilmesini sağladıklarını, bu projelerin hayata geçmesiyle birlikte yaşam kalitesinde büyük rahatlıklar olduğunu söyledi. 

Dilovası’nın alt yapısının tamamının elden geçirilerek yeniden yapıldığına işaret eden Karaosmanoğlu “Buradaki belediyemizle el ele kol kola halkımızın rahat edeceği ve yaşam kalitesini geliştireceği tüm çalışmalar ve yatırımlar yapılmış ve yapılmaya devam ediyor” dedi.

Dilovası Müftüsü M.Resul Haksöyler de yaptığı konuşmada, bu türlü yapılan çalışmalar birer eser olarak hep kalacaktır. Bu lüzumlu ve elzem olan eserin yapılmasına katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları