loading
close
SON DAKİKALAR

Muğla Datça'da öğle saatlerinde başlayan yangın şiddetli rüzgar ile hızlandı

Muğla Datça'da öğle saatlerinde başlayan yangın şiddetli rüzgar ile hızlandı
Tarih: 13.07.2022 - 13:39
Kategori: Şehir

Muğla'nın Datça ilçesine bağlı Mesudiye Mahallesi'nde başlayan yangın, bölgedeki şiddetli rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüdü.

Güncelleme; 21.00

Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kiriçi havadan müdahaleleri denetledi ve yangın hakkında açıklama yaptı;

"Muğla #Datça’da devam eden orman yangınına ekiplerimizin karadan ve havadan müdahalesi devam ediyor. Son ateş sönene kadar mücadelemiz devam edecek."

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras; 

"Ülkemizin cennet köşelerinden Datça ve Çeşme bugün ne yazık ki alevler içinde kaldı.. Sevgili Çeşmelilerin, Datçalıların ve çok değerli dostlarımız olan Belediye Başkanlarının üzüntülerini paylaşarak, verdikleri zorlu mücadelede kolaylıklar diliyorum."

Güncelleme: 20.00
 
Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey yaptığı açıklamada;
 
"Muğla #Datça yangın bölgesindeki ekiplerimizin sevk ve idaresini havadan ve karadan koordine ederek yangınla mücadelemiz devam etmektedir. Çalışmaların kısa sürede sonuçlanması için; 20 helikopter, 10 uçak, 26 iş makinası, 151 arazöz, 850 personelimiz var gücüyle müdahale ediyor."
 

Muğla #Datça yangın bölgesindeki ekiplerimizin sevk ve idaresini havadan ve karadan koordine ederek yangınla mücadelemiz devam etmektedir.
Çalışmaların kısa sürede sonuçlanması için; 20 helikopter, 10 uçak, 26 iş makinası, 151 arazöz, 850 personelimiz var gücüyle müdahale ediyor. pic.twitter.com/6Mc6bJABOv

— Bekir KARACABEY (@BekirKARACABEY_) July 13, 2022

Güncelleme 13.39

Ormana Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada;

"Muğla #Datça'da çıkan orman yangınına karadan ve havadan müdahalelerimiz sürüyor.

7 uçak, 14 helikopter, 103 arazöz, 3'ü dozer  olmak üzere 11 iş makinesi, 415 personel ile yangınla mücadelemiz devam ediyor.

Yangının durumu anlık olarak İHA görüntüleri ile yangın yönetim merkezimize aktarılıyor. Bölgede bulunan hava ve kara araçları yangının ilerleyişine göre cephelere sevk edilmeye devam ediliyor. Lütfen yangın bölgesinde bulunan yollarda trafik oluşturacak hareketlerden kaçının!"

Muğla #Datça'da çıkan orman yangınına karadan ve havadan müdahalelerimiz sürüyor.

7 uçak, 14 helikopter, 103 arazöz, 3'ü dozer olmak üzere 11 iş makinesi, 415 personel ile yangınla mücadelemiz devam ediyor. pic.twitter.com/rmaa5Db6zl

— Orman Genel Müdürlüğü (@OGMgovtr) July 13, 2022

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Dr. Veysel Tiryaki Muğla Datça'da başlayan yangın hakkında ilk açıklamayı yaptı;

#Datça #Mesudiye'de 12:21'de çıkan #orman yangınına ilk müdahaleyi 12:35'de yaptık. 7 uçak, 14 helikopter, 75'i arazöz toplam 96 iş makinası, 400 personelimizle #yangını söndürmek için var gücümüzle çalışıyoruz.#OrmanınKahramanları yeşil vatanımızı korumak için mücadele ediyor.

 

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları