loading
close
SON DAKİKALAR

Muharrem İnce, 'Milletvekili değil, başbakanlık hayalim var'

Muharrem İnce, 'Milletvekili değil, başbakanlık hayalim var'
Tarih: 23.08.2014 - 13:44
Kategori: Siyaset

Muharrem İnce CHP İstanbul İl Başkanlığını ziyaret etti ve partililere seslendi...

Muharrem İnce, "Sayın Genel Başkan, 2010'da genel başkanı olduğunda demokratik bir CHP demişti. Bugün tam tersini yapıyor. Söylediklerinin hiçbirini yapmadı. 2010'daki Kemal ağabey olsa, ben bugün bu toplantıyı yapmıyor olurdum. O günkü Kemal ağabey gitti, yerine başkan bir Kemal ağabey geldi. Bunu değiştireceğiz. Bu düzeni değiştireceğiz" dedi.

Muharrem İnce CHP İstanbul İl Başkanlığını ziyaret etti. CHP İstanbul İl başkanı Oğuz Kaan Salıcı tarafından karşılanan Muharrem İnce kısa bir süre il başkanıyla görüşmesi sonrası il binasında partililere seslendi...

Muharrem İnce " Bazı arakadaşların Milletvekillik hayalleri var, Benim başbakan olma hayalim var" dedi...

Kılıçdaroğlu’nu eleştiren İnce şunları söyledi:

"Sayın Genel Başkan 2010’da genel başkanı olduğunda demokratik bir CHP demişti. Bugün tam tersini yapıyor. Söylediklerinin hiçbirini yapmadı. Benim hedeflerim net; üyelerle ön seçim olacak. İki seçimde partiyi birinci parti yapamayan genel başkan istifa etmiş olacak. Yüzde 15 kontenjanı bile kullanmayacağım, yüzde 5, siyasi partiler kanunundan gelen.  27 kontenjan yeter. Türkiye’ye demokrasi getireceğim diyenler, önce kendi partisine demokrasi getirmezse inandırıcı olamaz. Önce partide demokrasi. Partide demokrasi olacak, millete de çıkıp diyeceğim ki genel başkan olarak; Benim partimde demokrasi var. Şimdi ülkemde demokrasi istiyorum, gel benim partime diyeceğim. Tek adamlıkla bunlar olmaz. Ben 2010’daki Kemal ağabey olsa, 2010’daki Sayın Genel Başkan olsa, bugün bu toplantıyı yapmıyor olurdum. O günkü Kemal ağabey gitti, yerine başkan bir Kemal ağabey geldi. Bunu değiştireceğiz. Bu düzeni değiştireceğiz. CHP’deki bu düzeni değiştireceğiz. Türkiye’deki bu düzeni değiştireceğiz. Türkiye’deki bu düzeni değiştirebilmek için önce CHP’deki bu düzeni değiştirmemiz lazım."

İmza Atan Delegelere Genel Başkan yardımcıları arıyor

Kurultay öncesinde kendisine desteğin sürdüğünü kaydeden İnce "Bazı insanlar korkuyor. 'Oy vereceğim ama imza veremem' diyor. Genel merkezden korkuyor. Çalışanı var, belediye personeli olan var, ben bunların hepsini biliyorum. Genel merkezde çalışan var, kurultay delegesi. İnsanlar üzerinde baskı kuruyorlar. Genel Başkan Yardımcıları arıyor. Genel merkezin faturalarını bu arkadaşlar bu ay ceplerinden ödeyecekler mi? Bende Delegeleri arıyorum kendi telefonumdan kendi paramla eşit şartlarda yarışmıyoruz. Genel başkanımız AKP'yi eleştiriyordu.  Bugün aynı durumdayız Genel merkezin tüm imkanlarını Kullanan Kemal Kılıçdaroğlu ve kendi imkanlarımla mücadele eden Muharrem İnce. Hiç korkunun ecele faydası yok. Ben partililere sesleniyorum; 'Ben genel başkan seçilirsem bu partinin üyeleri karar verecekler. Üyelerin önüne sandığı koyacağım. Onlar seçecekler. Partinin sahibi üyeler olacak. Bu partide milletvekili adayı olmak isteyenler, belediye başkanı adayı olmak isteyenler, genel başkanın, genel başkan yardımcılarının kapısının önünde beklemeyecek. Onları orada bekletmeyeceğim. Ankara’ya gelmelerine gerek kalmayacak çünkü üyelere gidecekler. Bunu hep birlikte kuracağız" dedi.

Vişne Haber Ajansı - Dilfiraz Değerli

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları