loading
close
SON DAKİKALAR

Muharrem İnce’den Gökçek’e sert gönderme

Muharrem İnce’den Gökçek’e sert gönderme
Tarih: 23.11.2013 - 16:21
Kategori: Siyaset

Milliyetçi muhafazakar kesimden Gökçek’ten daha fazla oy alabileceğini iddia eden İnce, “AKP’nin anketlerinde de oy oranım yüksek çıkıyor” dedi.

Adı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Melih Gökçek’in karşısında gösterilen CHP’li Muharrem İnce, aday olup olmayacağı dedikoduları üzerine ilk kez konuştu.

İnce, Vatan Gazetesi’nden Deniz Güçer’e verdiği röportajda “Ankara’daki milliyetçi ve muhafazakar kesimler beni destekliyor” dedi.

- CHP’nin Ankara adayı olarak isminiz çok öne çıkıyor, aday mısınız?

CHP’nin Grup Başkanvekiliyim, aday adayı olmam. Grup Başkanvekili ya aday olur ya olmaz. Parti yönetimi bana böyle bir görev verirse seve seve yaparım. Bunu vermesi için kamuoyunda karşılığımın olup olmadığına bakılması lazım, buna da bakıyorlar. AKP’nin anketlerinde bile oy oranımın yüksek olduğunu biliyorum. Görev verilirse renkli bir kampanya olur. Bu partiye ömrünü vermiş birisiyim. CHP’nin kapalı olduğu dönemler hariç sadece CHP’de çalıştım.

- “Siz Ankaralı değilsiniz” derlerse…

Ankaralı olmak, Ankara’da doğmak demek değildir. Ankaralı olmak, Cumhuriyetten, bağımsız Türkiye’den, Atatürk’ten yana olmak, 1. Meclis’in ruhunu bilmek, Anıtkabir’i gönlünde hissetmek demek. Ben ruhen ve fikren Ankaralıyım. İzmir’de, Trabzon’da, Kahramanmaraş’ta yaşayan bir Atatürkçü, Cumhuriyetçi de bana göre ruhen Ankaralıdır. Ayrıca Urfalıyı Ankaralı sayıyorsunuz da Yalovalıyı niye Ankaralı saymıyorsunuz (gülüyor)?

- Melih Gökçek yaptığımız röportajda, “Rakibim İnce olur” dedi. Renkli sahneler yaşanır sanıyorum…

Öyle bir karşılaşmada iki tür yarış olabilir. İlki projeler yarışır, Ankara’nın geleceği tartışılır. İkincisi bel altı vuruşlar olur. Ben iki senaryoya da hazırım.

- Endişeniz yok mu?

Hiç endişem yok. “Pilavdan dönenin kaşığı kırılsın” derler. Turp elle mi sökülür belle mi sökülür, zamanı gelince gösteririm adama. Eskiden Ankara deyince insanların aklına sokakta aileleriyle dolaşan insanlar, Tunalı Hilmi gelirdi. Şimdi ise içinden otobanların geçtiği, köstebek gibi yer altında gezinilen bir şehir. Ankara’yı sokaklarla yeniden buluşturmak lazım.

- Gökçek güçlü bir rakip, seçim nasıl geçer sizce?

Ben aday olursam Melih Gökçek’i adaylıktan çekeceklerini düşünüyorum. Çünkü milliyetçi muhafazakar kesimden Gökçek’ten daha çok oy alırım. Bu oyları CHP’ye kaptırmamak için Gökçek’i aday yapmazlar.

- MHP tabanından oy alır mısınız?

Erken konuşmayalım ama Ankara’yı geziyorum, nabzını tutuyorum. Ankara’da seçim almak için MHP seçmenin ve diğer merkez sağın desteği şart. O olmadan bu iş olmaz. Bu yerel seçimlerde olabiliyor. Balıkesir’de CHP seçmeni geçmişte MHP’yi destekledi. Öyle olmasaydı MHP oraları alamazdı. Bunu siyasi partilerin yöneticileri halledemez. Vatandaş tabanda yapar ve engelleyemezsiniz. Çünkü akışı görürler.

- Adaylığınıza yönelik asıl muhalefetin CHP’nin içinden yapıldığı konuşuluyor, doğru mu?

Hiçbir başarı cezasız kalmaz (gülüyor). Bazı duyumlar alıyorum ama bunlara kulak asmamaya çalışıyorum. Doğru değildir diye düşünüyorum. Siyasette enerjinizin önemli bir kesimini ne yazık ki kendi içinizde tüketiyorsunuz. Dışa dönük çalışmalara geldiğinizde enerjinizin önemli bir bölümü gitmiş oluyor.

Tepedenli Ali Paşa!

- Diyarbakır buluşması hala tartışılıyor. Barzani’nin gelmesine CHP nasıl bakıyor?

Erdoğan Tepedelenli Ali Paşa’dır, Kürdistan’ın eş başkanıdır. Onun yaptıklarını CHP yapmış olsaydı, her halde Cuma namazlarının çıkışında bizi taşlarlar, parti binalarımızı yakarlardı. Resmen Kürdistan’ı kuruyor. Bu konuda korkak davrananları tarih affetmez. Çok kaygılıyım. O paşaların neden tutuklu olduğunu hala anlamayan varsa ya geri zekalıdır, ya haindir ya da cahildir.

- Çözüm sürecine katkısı olur mu bu buluşmanın?

Senaryo yazılmış, hepsi figüran. Adım adım uygulanmış ve hepsi Kürdistan planının bir parçasıymış. İnsanlar eğer siyaseten susup buradan oy alırız hesabı yapılıyorsa, ülkeye yazık olur, ben susamam. Bundan sonraki ayak Öcalan’ın milletvekili olmasıdır ve Erdoğan buna yataklık yapmaktadır. Taşları döşeniyor. Yakında Öcalan bu Meclis’te milletvekili olacak. Teslimiyet başka, barış ayrı bir şey. Muhatabın internet sitesinde senin 22 vilayetini Kürdistan olarak ayrı renkle boyayıp bir gösteriyor, sen de onu Türkiye’de ağırlayıp sırtını sıvazlıyorsan, bu ülkeye kötülük yapıyorsun demektir.

ANAYASA’DA DOĞRU YAPTIK

- Yeni Anayasa rafa mı kalktı?

Komisyondaki arkadaşlarımızın emeklerine saygısızlık etmek istemem ama başından beri umutsuzdum. AKP’nin Türkiye’yi özgürleştirmek, evrensel hukukla tanıştırmak gibi bir derdi yok. Uzlaşılan 60 maddenin hangisi hayatımızı değiştirecek. Muhalefet doğru bir iş yaptı aslında. Masadan özellikle CHP kalksa Başbakan kıyameti koparacaktı. CHP’yi manipüle etmek isteyen bir takım gruplar ‘Kalkın o masadan Türkiye’yi bölüyorsunuz’ diye bize baskı kurmaya çalıştı.

HER KESİMDEN ÖVGÜLER ALDIM

- Şafak Pavey ve sizin türban konusundaki konuşmanız büyük alkış aldı. Kriz bekleniyordu ama CHP herkesi şaşırttı sanırım. “Başörtülü de başörtüsüz de bacımız” sözünü siyasi söylemedim. Kızkardeşimin başı kapalı. Sorunumuz yok. Partimizin duruşu doğrudur. Hem Şafak Pavey hem ben, kişisel değil partinin görüşünü yansıttık. Sosyalistten de, dindardan da farklı kesimlerden de övgüler aldım.

Başbakan’a hak verdim

- Milletvekilleri için yaptırılan binayı beğendiniz mi?

Başbakan ‘Hastane mi yaptınız’ demiş, kendisine hak verdim. Meclis’in o tarihi dokusunu gölgede bıraktı. Tren gibi, çok yüksek… O kadar paraya yazık. Bu kadar mı uzaksınız tarihten, mimariden…

ATATÜRK CAMİİ YAPILSIN:

İnce, “Mimar Sinan’ın torunlarına altı ticarethane üstü ibadethane yapılar yakışmıyor. Ankara’ya akustiğiyle, hijyeniyle, mimarisiyle adı Atatürk veya Cumhuriyet Camii olabilir bir camii yapılmalı. Dört başı mamur bir Atatürk Camii İslam dünyasına hediye olur, yakışır.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları