loading
close
SON DAKİKALAR

Muhittin Böcek'ten Konyaaltı Sahil Projesi açıklaması: Herhangi bir mahkeme kararı tebliğ edilmedi

Muhittin Böcek'ten Konyaaltı Sahil Projesi açıklaması: Herhangi bir mahkeme kararı tebliğ edilmedi
Tarih: 10.06.2020 - 18:00
Kategori: Gündem

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Alkoçlar Turizm ile Antalya Büyükşehir Belediyesi arasında Konyaaltı Sahil işletmesi ile ilgili mahkemenin aldığı kararın Danıştay tarafından bozulduğuna ilişkin bir tebligat yapılmadığını açıkladı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, belediyeyi zarara uğrattığı gerekçesiyle Konyaaltı Sahil ihalesini fesh etmesinin ardından Hülya Koçyiğitin damadı Ender Alkoçlar'ın sahibi olduğu Alkoçlar Turizm, yürütmeyi durdurma kararı aldıktan sonra mahkemeye gitmişti. Mahkeme Antalya Büyükşehir Belediyesi lehine karar vermiş, firma Danıştay’a başvurmuştu.

Bugün Danıştay'ın Alkoçlar lehine karar aldığı haberleri üzerine Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek bir açıklama yaptı. Açıklamada,  belediyeye konuya ilişkin bir mahkeme kararı tebliğ edilmediği belirtilerek, firmanın tahliyesine yönelik işlemlerin durdurulması kararının da belediyenin itirazı üzerine bugün kaldırıldığı vurgulandı. 

Muhittin Böcek'in açıklaması şöyle:
"Konyaaltı Sahiline yönelik Alkoçlar-Tursetalya iş ortaklığındaki ihalenin iptali ile ilgili devam eden yargılamada Danıştay kararının belli olduğuna ilişkin kamuoyunda çeşitli haberler geçmektedir. Antalya Büyükşehir Belediyemize şu ana kadar herhangi bir mahkeme kararı tebliğ edilmemiştir. 

Kaldı ki Konyaaltı Sahil Projesi'ne ilişkin uyuşmazlık sadece ihalenin iptali davası ile sınırlı değildir. Aynı zamanda kiracı şirketin sözleşmesi haklı nedenlerle feshedilmiş olup, bu konuda kiracının adli yargıda Antalya 3. Sulh Hukuk Mahkemesi'nin 2020/398 Esas sayılı dosyası ile açmış olduğu davada verilen tahliyeye yönelik işlemlerin dava sonuna kadar durdurulmasına ilişkin ihtiyati tedbir kararı belediyemizin itirazı haklı görülerek 10.06.2020 tarihli duruşmada (bugün) mahkemece kaldırılmıştır."
Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları