loading
close
SON DAKİKALAR

Mulan, Avatar ve Star Wars filmlerinin vizyon tarihleri ertelendi

Mulan, Avatar ve Star Wars filmlerinin vizyon tarihleri ertelendi
Tarih: 26.07.2020 - 10:47
Kategori: Kültür & Sanat

Koronavirüs pandemisi nedeniyle filmler ertelenmeye devam ediyor. Disney, şimdi de Avatar’ın önümüzdeki sene çıkması beklenen 2. filmiyle birlikte tüm seriyi 1 yıl erteledi. Star Wars için düşünülen spin-off projeleri de ilk planlanan tarihlerden 1 yıl sonra çıkacak.

Disney Mulan, Star Wars ve Avatar gibi filmlerin çıkış tarihlerini yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle erteleme kararı aldı.

The Guardian'da yer alan habere göre, Covid-19 salgınından etkilenen sinema sektöründe filmlerin vizyon tarihlerinde değişikliğe gidiliyor. Disney, 21 Ağustos’ta gösterime girmesi planlanan Mulan süresiz bir şekilde, Star Wars ve Avatar filmleri ise bir yıl kadar erteleme kararı aldı.

Walt Disney Stüdyolarının sözcüsü, "Son birkaç aydır, küresel bir sağlık krizi sırasında film yapmanın mümkün olmayacağı daha iyi anlaşıldı. Bugünse Mulan’ı yayınlamayı planladığımız tarihi ertelemeyi ve filmi izleyicilere ulaştırmanın yollarını düşünüyoruz” dedi.

Disney’in hisseleri piyasalar açıldıktan sonra %1 civarında düşüş kaydetti.

Avatar’daki gecikme ile ilgili bir açıklama yapan James Cameron, “COVID-19’dan önce 2021 Aralık’ta ilk devam filmini çıkarmamız için her şey yolundaydı. Ne yazık ki, pandeminin programımız üzerindeki etkisi nedeniyle bu tarihte çıkması artık mümkün değil. Bu gecikmeden dolayı benden daha fazla hayal kırıklığı yaşayan kimse yok” dedi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları