loading
close
SON DAKİKALAR

Munzur Festivaline coşkulu açılış

Munzur Festivaline coşkulu açılış
Tarih: 27.07.2012 - 15:17
Kategori: Kültür & Sanat

"Dersim Soykırımı Tanınsın, Barajlar ikinci 38'dir" sloganıyla gerçekleştirilen 12. Munzur Kültür ve Doğa Festivali başladı...

"Dersim Soykırımı Tanınsın, Barajlar ikinci 38'dir" sloganıyla gerçekleştirilen 12. Munzur Kültür ve Doğa Festivali kapsamında Dersim Spor Stadı'nda konser etkinliği düzenlendi.

Konser, demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenler anısına gerçekleştirilen bir dakikalık saygı duruşuyla başladı.

Tutuklanan KESK'lilerin serbest bırakılması için başlatılan imza kampanyasının standı konser alanında kuruldu.

İmza standı katılımcılardan yoğun ilgi gördü. Konser'in açılış konuşmasını yapan Dersim Kültür Derneği'nden Ali Mükan, Dersim'de yapılan barajlara dikkat çekerek, halkın barajlara karşı direnişinin süreceğini kaydetti. Ardından kısa bir konuşma yapan KESK Genel Başkanı Lami Özgen, AKP'nin 'siyasi soykırım' operasyonlarıyla bir halkın milletvekilleri başta olmak üzere, belediye başkanlarını, sendikacıları, siyasi partilerin seçilmiş yöneticilerini, öğrencileri ve demokratik mücadelesini sürdüren tüm kesimlerini 'faşizan' bir tutumla cezaevlerine koyduğunu kaydetti.

''An azadî an azadî''

AKP'nin sürdürdüğü siyasi soykırım operasyonları kapsamında KESK'in üye ve yöneticilerinden oluşan 70 kişinin tutuklandığına dikkat çeken Özgen, "Suçumuzun ne olduğunu gayet iyi biliyoruz. Biz 22 yıldır sendikal mücadelemizin yanında, barış, eşitlik ve demokrasi mücadelesi de verdik. AKP bu anti demokratik uygulamalarıyla, bizim bu demokratik mücadelemizi boğmaya çalışıyor. Şunu bir kez daha ifade etmek istiyoruz. Dün olduğu gibi, bu gün de bize dayatılan zulüm ve zorbalık karşısında mücadelemizi daha da yükselteceğiz" dedi. Özgen, konuşmasını "An azadî, an azadî" sloganıyla sonlandırdı.
 
Özgen'in ardından ESP Genel Başkanı Figen Yüksekdağ da kısa bir konuşma yaptı. Konuşmaların ardından, Bandista, Cemil Koçgıri, Mikail Aslan-Erkan Uğur, Grup İsyan Ateşi, Ali Baran, Grup Vardiya ve Niyazi Koyuncu sahneye çıkarak şarkılarını seslendirdi.

Etkinlikte ayrıca, Dersim halk oyunları gösterisi de yapıldı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları