loading
close
SON DAKİKALAR

Murat Ağırel'in 'Sarmal' kitabı Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Ödülü’ne layık görüldü

Murat Ağırel'in 'Sarmal' kitabı Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Ödülü’ne layık görüldü
Tarih: 19.04.2021 - 13:17
Kategori: Medya

Çağdaş Gazeteciler Derneği’nin (ÇGD) geleneksel olarak her yıl verdiği ‘Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Ödülü’nü Gazeteci Murat Ağırel’in ‘Sarmal’ isimli kitabı aldı.

Çağdaş Gazeteciler Derneği’nin (ÇGD) geleneksel olarak her yıl verdiği “Yılın Başarılı Gazetecileri Ödülleri”ni kazananlar açıklandı.

ÇGD bu yıl gazete, televizyon, radyo ve internette yayınlanan haberler ile inceleme ve araştırma içerikli yayınlanan kitapları da değerlendirilerek ödüle layık gördü. Bu çerçevede 16 eser kapsamında 22 basın emekçisine ödül verildi. AKP iktidarı döneminde tarikat ve cemaatlere sağlanan olanakları titizlikle araştırarak ortaya koyan Murat Ağırel’in ‘Sarmal’ isimli kitabı ‘Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Ödülü’nü aldı.

Çağdaş Gazeteciler Derneği’nin ödül hakkında yaptığı açıklamada; 

"Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Ödülü: MURAT AĞIREL Sarmal (2020)

Uğur Mumcu; araştırmacı kimliği ve edindiği bilgiler arasında kurduğu rasyonel bağlarla ‘görünen gerçekliğin bilgisini aktarmak’ diye kitabileştirilen gazeteciliğe, ‘gizlenen gerçeklerin ortaya çıkarılması’ misyonunun eklenmesine yeri doldurulmaz katkılar sağlamıştır.
Gazeteciyi; edilgen halden etken hale dönüştüren, soran sorgulayan, nihayetinde halk adına toplumsal sorumlulukla hareket eden kişi konumuna getiren bu misyonun son yıllarda sürdürücülerinden biri gazeteci Murat Ağırel. Halkın tamamının ortak malı olan devlet arazileri ile bütçesinin, çoğunluğu tarikat ve cemaatlerin kontrolündeki yandaş dernek ve vakıflara iktidar tarafından nasıl peşkeş çekildiğini tüm baskı ve tehditlere rağmen ortaya dökmeyi mesleki sorumluluk sayan ve gözlere çekilen perdeyi yırtıp arkasındaki gerçekleri gösteren gazeteci Murat Ağırel, geçen yıl yayınlanan ‘SARMAL’ kitabıyla Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Ödülü’ne layık görüldü."
denildi.

 
Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları