loading
close
SON DAKİKALAR

'Müslüman ülkelerde nasıl giyinilmeli?'

'Müslüman ülkelerde nasıl giyinilmeli?'
Tarih: 09.01.2014 - 14:38
Kategori: Kadın

Michigan üniversitesi 7 Müslüman ülkede halka sordu. İşte ortaya çıkan sonuçlar...

Michigan Üniversitesi tarafından 'Müslüman ülkelerde nasıl giyinilmeli' konulu yapılan araştırmada ilginç sonuçlar ortaya çıktı. Aralarında Türkiye'nin de bulunduğu yedi Müslüman ülkede gerçekleştirilen araştırmada, halka kadınların nasıl giyinmesini 'uygun' buldukları soruldu. katılımcılara 6 çeşit kıyafet şeklinin basıldığı kartlar dağıtıldı ve fikirleri soruldu. Fikirleri sorulan Türkler yüzde 46 oranında 'türban' kartını seçti. Bunu yüzde 32 ile başın açık olduğu seçenek takip ederken başörtüsü ise yüzde 17 oy aldı.

Şeriat hükümlerinin kanuni ve yerel olarak daha sık uygulandığı Pakistan ve Suudi Arabistan gibi ülkelerde ise katılımcılar burka ile çarşaf seçeneğine yöneldi.

Araştırma; Tunus, Mısır, Türkiye, Irak, Pakistan, Lübnan ve Suudi Arabistan'da gerçekleştirildi. Bu ülkelerdeki sonuçların ortalamasına göre katılımcıların ağırlığı yüzde 44 ile türban ve yüzde 12 ile başörtüsüne yöneldi... Türkiye ise Lübnan'dan sonra (%49) başın açık olmasına en yüksek oyu veren ikinci ülke oldu (%32)...


ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları