loading
close
SON DAKİKALAR

''Müslümanlar birbirlerini Erdoğan'ın silahıyla öldürüyorlar''

''Müslümanlar birbirlerini Erdoğan'ın silahıyla öldürüyorlar''
Tarih: 17.06.2014 - 17:10
Kategori: Siyaset

Genel Başkan Kılıçdaroğlu, ''Müslümanlar birbirlerini öldürüyorlar. Kimin silahıyla? Erdoğan’ın silahı ile öldürüyorlar''

-”Ortadoğu’ya El Kaide militanlarını gönderdik. Pek çok ülkeden geldiler Türkiye’ye, Türkiye’den gönderdik Suriye’ye. Bedelini ödemeye başladık”

-“11 Şubat 2013 Cilvegözü. 13 ölü, 26 yaralı. Sonra 11 Mayıs 2013′de Reyhanlı’da, 52 ölü, 146 yaralı. Yapanlar yine aynı. El Kaide militanları. Bombalı araçlarla geldiler ve bizi vurdular. Sonra Niğde’de kendilerini gösterdiler. İkisi güvenlik görevlisi, üç kişiyi şehit ettiler, beş de yaralı. IŞİD temsilcileriydi, teröristleriydi onlar.”

-”Tırları yükledi, ‘Efendim bunlar gıda maddesi’. Gıda maddesi saklanır mı? Niye saklıyorsun? Silah olduğunu hepimiz biliyoruz. Şimdi o silahlar bize döndü. Bu süreçten kim zararlı çıkıyor, faturayı kim ödüyor? O faturayı ödese bir şey demeyeceğim. Ama bu halk ödüyor. Reyhanlı’da ölen 52 vatandaşımız ödedi. O yerinde, koltuğunda oturuyor ve hala ahkam kesiyor”

-“Diyorlar ki, ‘IŞİD’a terör örgütü demeyin’ Niçin? ‘Terör örgütü dersek vatandaşlarımızı kurşuna dizerlermiş’. R.T.Erdoğan terör örgütü diyemiyor. Onun dememesini ben çok iyi anlıyorum. Neden? Eline silahı veren o, besleyen o, getirip oraya gönderen o, yaralandığı zaman Türkiye’de tedavi ettiren de o. Der mi terör örgütü? Demez. Onu baş tacı ediyor. Şimdi besledin kargayı, oydu gözünü. Hep beraber geldiğimiz nokta bu”

-”Besledin, büyüttün, eline silah verdin, oraya gönderdin, o da geldi bizim yurttaşlarımızı aldı götürdü, rehine, şimdi elinde tutuyor. ‘Efendim bunları serbest bırakacaklar’. Elbette serbest bırakacaklar. Bir kahramanlık hikayesi yaratmak istiyorlar. Sen kim, kahramanlık kim?”

-“Defalarca, Türkiye’yi Ortadoğu bataklığına sürüklemeyin’ dedik. Bugün diktatör bozuntusu ‘Ortadoğu bataklık değil’ demiş. Ortadoğu bataklığından kast ettiğimiz oradaki bir bataklık değil. Sen orayı bataklığa çevirdin”

-“Kuzey Irak’ta askerlerimizin başına çuval geçirdiler. Gazeteciler soruyorlar, ‘nota verecek misiniz?’. Erdoğan ‘Müzik notasından mı söz ediyorsunuz?’ diyor. Sıkıyor tabi nota vermek. Diyorum ya, bunlar güç karşısında eğilirler. Biz bütün bu gerçekleri halkın önüne koyacağız, anlatacağız”

-”Bunun bir Dışişleri Bakanı var. Dünyanın en çapsız dışişleri bakanı. Geçen diyor ki ‘Irak’ta kaos varmış gibi yansıtılıyor’. Pes ya. Ne kaosu, insanları öldürüyorlar. Irak üçe bölünüyor, adamın haberi yok”

CHP Lideri Kılıçdaroğlu konuşmasına başlamadan önce kürsüye davet ederek, parti rozeti taktığı Gazeteci-Yazar Tuncay Özkan, baba ocağında olduğunu belirterek, “Kendimi bu yuvadan hiç ayrı hissetmedim. Beni yeni evsahipliğinde kabul buyurduğunuz için çok teşekkür ediyorum” dedi.

Kılıçdaroğlu da Özkan’ın demokrasi için mücadele eden, bedel ödeyen bir kişi olduğunu belirterek, böyle kişilerin başlarının üzerinde yeri olduğunu söyledi.

Grup konuşmasında bayrağa saygı konusuna da değinen Kılıçdaroğlu, Tarihi Kırkpınar Güreşleri töreninde Türk bayrağının alandan geçişi sırasında çekilen iki fotoğrafı salonda bulunanlara gösterdi.

Kılıçdaroğlu’nun gösterdiği fotoğarafta bayrağın geçişi sırasında herkesin ayakta olduğunun görüldüğüne, ancak birkaç kişinin oturduğuna işaret eden Kılıçdaroğlu, “Herkes ayakta ve alkışlıyor. Ama bazıları oturuyor,oturanlar AKP’li bakanlar. Sende bayrak sevgisi varsa, bayrağı seviyorsan, bayrak geçerken, bütün herkes ayağa kalkmışken senin bakanların ayağa kalkmadı. Sen o bakanlar için ne yaptın? Görevlerine devam ediyorlar. Sen bana bayrak sevgisini öğretemezsin. Senin hakkında yoktur, yetkin de yoktur. ‘Bayrağı seviyorum, saygı duyuyorum’ diyorsan, saygı göstermeyen bu adamları derhal görevlerinden alacaksın” dedi.

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları