loading
close
SON DAKİKALAR

Mutlu Akü de borsadan çıkıyor

Mutlu Akü de borsadan çıkıyor
Tarih: 11.07.2014 - 16:59
Kategori: Ekonomi

Demirdöküm ve Petrol Ofisi'nin ardından Mutlu Akü de Borsa İstanbul kotundan çıkmak için başvuru yapacağını açıkladı.

Demirdöküm ve Petrol Ofisi'nin ardından Mutlu Akü de Borsa İstanbul kotundan çıkmak için başvuru yapacağını açıkladı. Mutlu Akü borsadan çıkmak için süreçlerin başlatılması kararını Kamıoyu Aydınlatma Platformu'ndan duyurdu. Şirketlerin borsadan çıkmasının yolunu açan ise 1 Temmuz'da yürürlüğe giren SPK tebliği oldu. Tebliğ halka açıklık oranı yüzde 5'in altında olan şirketlere borsadan çıkma yolunu açtı. Halka açıklığı yüzde 5'in altında olan borsadan çıkması muhtemel 25 şirket bulunuyor.

Demirdöküm ve Petrol Ofisi'nin ardından bir Türk şirketi daha borsadan çıkmak için süreci başlattı. Mutlu Akü Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı açıklamada hisse alımı gerçekleştirdiğini açıkladı ve hakim ortak olarak yüzde 96,7208'lik hisse payına ulaştığını duyurdu.

Mutlu Akü böylece ortaklıktan çıkarma hakkına ulaşırken şirket bu hakkın kullanılabilmesi için yasal prosedüre başlanılması amacıyla Mutlu Akü'ye başvurma kararını KAP'a duyurdu.

Türk Demirdöküm ve Petrol Ofisi'nin ardından Mutlu Akü de Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) borsa kotundan çıkma ile ilgili düzenlemesinin 1 Temmuz'da yürürlüğe girmesinin ardından borsadan çıkma kararı alan şirket oldu.

Bir Türk devi daha borsadan çıkıyor

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları