loading
close
SON DAKİKALAR

Nalan Türkeli, Can Ataklı'ya konuk oldu

Nalan Türkeli, Can Ataklı'ya konuk oldu
Tarih: 29.11.2017 - 13:55
Kategori: Medya

‘Varoşta Kadın Olmak’ , ‘İki Hayat’ ve ‘Düşlerimde Sen Varsın’ kitaplarının yazarı Nalan Türkeli, Can Ataklı'nın sunduğu Yazıişleri programına konuk olarak katıldı.

‘Varoşta Kadın Olmak’ , ‘İki Hayat’ ve ‘Düşlerimde Sen Varsın’ kitaplarının yazarı Nalan Türkeli, Can Ataklı'nın sunduğu Yazıişleri programına konuk olarak katıldı.

Türkeli'nin konuşmalarından bazı bölümler şöyle:

"Yaşadığınız hayatı sorgulama gereği duyuyorsunuz. Neden yoksulum, neden hırsızlıklar var, neden bazı şeylere kader deniliyor, yaşamı sorguluyorsunuz. Biatçı değil bilinçli vatandaş olma düşüncesi var. 

Ümraniye'de tezgahta pilav satıyordum. Ümraniye Belediyesi'ne işgaliye ücreti ödüyordum. Bazen grup halinde gelir yer, ödeme yapmadan giderlerdi. Hedefe gösteriliyordum. Daha sonra bir köfteci geldi, benim işlerim sıfırlandı. O kaçak çalışıyordu ben işgaliye ödüyordum. Ben de köfte yapacağım, dedim. 'Muhaliftir' diye hedef gösterilince oradan ayrılmak zorunda kaldım.

Şimdi oyuncak satıyorum. İnsan trafiğinin yoğun olduğu yerlerde açıyoruz tezgahı. Kaç göç çalışıyoruz. Yakalanınca ceza ödüyoruz. Vergi ödemiyoruz ama ceza alınca ödüyorsunuz onu. 

7 milyonun üzerinde seyyar satıcı olduğu söyleniyor. Geçenlerde çok şık bir bayan geldi, 'ben de bu işi yapmak istiyorum nereden alabilirim' dedi. Mühendismiş, işsizmiş. Sokaklarda gençler, işsizler... Hayret ediyorum.

Cumhurbaşkanı Erdoğan dava açtı. Haber Artı Türk'e zaman zaman yazı gönderiyorum. Savcılığa çağrıldım. Oradaki bir kaç yazımdan soru soruldu. Cumhurbaşkanının beni şikayet ettiğini düşünmüyorum. Bunlar sosyal medyada muhalif avına çıkmış bakara makaracılar. 

Biat kültürü var. Yandaş kanalları izliyorlar. A Haber'i izlerken dişlerini çekin, midelerine biyopsi yapın haberleri olmayacak. O kadar uyuşmuş durumdalar. Biat kültürü oluşturuldu ama bunlara karşı uyanış da var. 

İktidar tarafından kandırıldığını söyleyenler var. 

Ben iş istiyorum. Sokaklarda küçücük yer versinler. Sadakayla yaşamak istemiyorum. 

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları