Nasıl açılacağı bugün belli olacak

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın 'açılmasına' karar verilen Topkapı'daki mezarında dün ön inceleme yapıldı...
İSTANBUL- AnkaraCumhuriyet Başsavcılığı, ‘zehirlendiğine’ ilişkin iddialar ortaya atılan Turgut Özal’ın ölümüne ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında geçen hafta mezarın açılmasına karar vermişti. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na verilen talimat doğrultusunda dün aralarında TMK 10. madde ile yetkili Cumhuriyet Başsavcıvekili Oktay Erdoğan ve Ergenekon savcısı Muammer Akkaş ile talimat savcısı Ümit Zafer Çolak’ın da bulunduğu 10 kişilik bir ekip, Topkapı’daki Anıt Mezar’a giderek incelemelerde bulundu.
Savcılar bir açıklama yapmadan ayrılırken, ilk kez gazetecilerin Özal’ın mezarından görüntü almasına da izin verdi. İncelemenin ardından savcıların bugün öğleden sonra gerçekleştirecekleri toplantıyla mezarın açılmasına dair yapılacak işlemleri belirleyecekleri öğrenildi. Toplantıda “Mezarın açılmasında iş makinesi kullanılabilir mi? Değilse işlemleri nasıl yapılmalı” gibi konular görüşülecek.
Olay Yeri ekipleri
Mezar açma işleminde ise Adli Tıp yetkilileri ve savcıların yanı sıra Emniyet Müdürlüğü’nden Olay Yeri İnceleme ekiplerinin de hazır bulundurulacağı belirtildi. Mezar açma işleminin hatasız yapılması ve iki savcının gözetiminde gerçekleşmesinin daha sağlıklı olabileceği düşüncesiyle işleme talimat savcısı Ümit Zafer Çolak’ın dışında Ergenekon savcısı Muammer Akkaş’ın da gitmesinin kararlaştırıldığı ifade edildi. Özal’ın mezarı, bugünkü toplantıda belirlenecek işlemlere göre önümüzdeki günlerde açılacak.
ÜYE YORUMLARI
Yorum YapFacebook Yorumları












