loading
close
SON DAKİKALAR

NATO, Türkiye'ye ''Patroit'' verecek

NATO, Türkiye'ye ''Patroit'' verecek
Tarih: 07.11.2012 - 17:19
Kategori: Dünya

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, NATO'nun, Türkiye'ye 'Patriot füze sistemi' vereceğini söyledi...

Bazı uluslararası ajanslarda ve basında, "Türkiye'nin NATO ve ABD ile görüşerek Suriye'den gelecek tehditlere karşı ve fiili bir tampon bölge
oluşturmak amacıyla sınırına Patriot füzeleri yerleştirmek istediği" iddia edilmişti.

Diplomatik kaynakların verdiği bilgiye göre, Patriot füzeleri konusu ülkenin güvenliği ve olasılık planlamaları çerçevesinde ele alındı. Diplomatik kaynaklar, "Türkiye'nin güvenliği ve NATO sınırlarının güvenliği bağlamında NATO çerçevesinde yapılmakta olan çalışmalar ve ihtimaliyet
planlamalarında bu konu da gündeme gelmektedir" ifadesini kullandı.

Erdoğan ve Davutoğlu'ndan Patriot açıklaması

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin NATO'dan füze satın alacağına yönelik iddialarla ilgili, "Para ödemek suretiyle Patriot alma durumunda, düşüncesinde değiliz" dedi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da, Türkiye'nin NATO'dan Patriot füzeleri satın alacağı ve Suriye sınırına Patriot bataryası yerleştireceğine yönelik iddialarla ilgili, NATO'nun tüm üyeleri savunmakla mükellef olduğunu hatırlatarak, "İhtimaliyat hazırlıkları çerçevesinde her şey ele alınır" dedi.

Türkiye'nin bir talebi olmasa bile NATO'nun Türkiye dahil tüm üyelerini korumak için kendi hazırlıklarını yaptığına işaret eden Davutoğlu, Suriye krizinin Akçakale'ye düşen top mermisi ve Akdeniz'de düşürülen Türk uçağı vesilesiyle zaten Türkiye tarafından NATO'nun gündemine getirildiğini vurguladı.

Davutoğlu, NATO'yla istişarelerde Patriot füzelerinin gündeme gelip gelmediği sorusu üzerine, her türlü riske karşı alınacak her türlü savunma tedbirinin konuşulmasının normal olduğunu söyledi. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları