loading
close
SON DAKİKALAR

Necdet Tamamoğulları 'Devam edeceğim'

Necdet Tamamoğulları 'Devam edeceğim'
Tarih: 13.04.2014 - 00:09
Kategori: Özel Haberler

CHP'nin Mersin, Akdeniz Belediye Başkan adayı Necdet Tamamoğulları, 'Devam edeceğim'...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Akdeniz Belediye Başkan adayı Dr. Necdet Tamamoğulları, 30 Mart yerel seçimlerine yönelik Yüksek Seçim Kurulu’ndan da itirazlarının kabul edilmemesi üzerine yaptığı değerlendirmede, “Elimizdeki yüzlerce belgeyi sunmamıza rağmen hiçbir şekilde incelemeye alınmamıştır. Bu kentin vicdanını temsil eden kesimler, bu seçimin nasıl alındığını asla unutmayacaktır” dedi.

Dr. Necdet Tamamoğulları, CHP Mersin Milletvekili Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, CHP Akdeniz İlçe Başkanı Mustafa Sekendur, ilçe yöneticileri, partisinden seçilen belediye meclis üyelerinin de katılımıyla çalışma ofisinde basın toplantısı düzenledi. Tamamoğulları, seçimin ardından İlçe seçim, İl seçim ve Yüksek Seçim Kurulları’na yapılan ve somut delillere dayalı hak arayışlarına karşılık karar vericilerin siyasi davrandıklarını vurguladı.

Milletvekili Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, ilçe seçim kuruluna itiraz yapıldığı gün Mersin Valisi’nin seçim kurulu üyeleri ile görüşme yaptığı bilgisine ulaştıklarını söyledi. “Umarım böyle bir görüşme yapılmamıştır” diyen Atıcı, yalanlanmadığı takdirde görüşmenin devlet aracılığı ile hükümetin müdahalesi olarak değerlendirileceğini, bunun kentin barış iklimi açısından da vahim olduğunu belirtti.

Dr. Tamamoğulları yaptığı değerlendirmede şu görüşlere yer verdi:

“30 Mart yerel seçimleri tüm Türkiye’de olduğu gibi Akdeniz ilçesinde de şaibeli ve çok tartışılacak bir seçim olmuştur. Dünyada yayınlanan raporlar da bunu gösteriyor. CHP ciddi bir saldırı altındadır. Geçtiğimiz günlerde AKP’li olduğu tespit edilen bir şahıs tarafından Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na atılan yumruklar da bunun sembolüdür. AKP istediği her yerde sayım yaptırmış, CHP olarak haklı olduğumuz her yerde geri çevrilmiştir. YSK’ya AKP tarafından yapılan 55 itirazın 40’ı kabul edilirken, CHP’nin 60 itirazından 10’u kabul edilmiştir.

EMANET NAMUSTUR

Emanet namustur. Bunu bilen bir kültürden geliyorum. Akdeniz’de CHP’nin oyları bize emanettir, savunmak ve gereğini yapmak, şartlar ne olursa olsun görevimizdir. Sonuçlara itirazımızı farklı mecralara çekmeye çalışanlar art niyetlidir. Elimizdeki yüzlerce belgeyi sunmamıza rağmen hiçbir şekilde incelemeye alınmamıştır. Akdeniz’de tarihi bir seçim sonucuna karar verilmiştir. Bu kentin vicdanını temsil eden kesimler bu seçimin nasıl alındığını asla unutmayacaktır.

VİCDANEN RAHATIM

Aday adaylığım ve adaylığım süresince, ideallerin yaşama geçmesi hedefinden hareket eden bir Akdenizli olarak vicdanen rahatım. Vicdanen rahatım çünkü; Temiz siyaseti savundum. İnsan odaklı bir çalışma yürüttüm. Akdeniz’de yaşayan herkesin daha insani bir yaşam sürmesini ve mutlu olmasını hedefledim. Seçim çalışmalarımda “A’dan Z’ye Akdeniz” derken birlik, beraberlik temasını işledim. Bu düşüncemi “İnsani olan her şey görev alanımdır” şiarıyla yükselttim. Çalışmalarımızda yüzlerce insanın emeği vardır, güler yüz vardır, mutluluk ve yerinden yönetme hedefi vardır. Verdiğimiz mesajı yurttaşlarımız çok net almıştır. Ancak sandıktan ne yazık ki İRADE çıkartılmamıştır. Ulusal ve uluslar arası güçlerin gelecek planlamasında model kenti Akdeniz olmuş, sonuçlar buna göre planlanmış, ortaya konulan oyunun – senaryonun küçük aktörleri seçilmiştir.

BİZ KAZANDIK!...

Akdeniz’de sandık sonuçları göstermiştir ki seçimi biz kazandık. Sonraki süreç tartışmalı, unutulmayacak uygulama ve kararları ile tarihe geçecektir. İlçe seçim, İl seçim ve Yüksek Seçim Kurulları’na yaptığımız itirazlar somut delillere dayalı hak arayışı olmuştur. Ancak karar vericiler, karara yönelirken siyasi davranmıştır. Akdeniz’de iptal edilen 8412 oyun 4.000 civarı bizim çok yüksek oy aldığımız yerlerden çıkmıştır. İtirazımıza rağmen iptal edilen oylara bakılmamıştır. Akdeniz’de bulunan 602 sandıkta görev yapan kişilerin kaçı Akdeniz İlçesi’nde oy kullanma hakkına sahiptir ve kaçı yasadışı oy kullanmıştır? Tüm yanıt arama çabalarımız sonuçsuz bırakılmıştır. Burada yaratılan oy farkı, kazandıran oy farkının en az 3 katıdır. Haksızlığa uğradığımız bir diğer konu ise mühürsüz tutanakların kabul edilmesidir. Tutanaklarda maddi hatalar vardır. Pek çok sandıkta oylarımız düşük olarak gösterilmiştir. Akdeniz’de birçok sandıkta partimize “HİÇ OY YOK” veya 1 oy şeklinde sonuç çıkmıştır. Ayıptır, günahtır. 57 yerleşim merkezinde her sandıktan aldığımız oyların en düşük halinin çıkacağı düşünülse bile alacağımız oy aradaki farkın en az 2 katı olacaktır. Güneş ve Çilek mahallelerinden sonuçlar gece 01.00’e doğru gelmiştir. Bunun nedeni de açıklığa kavuşturulmamıştır. Avukatlarımıza yapılan sözlü ve fiziksel saldırılarla ilgili tutanaklar da dikkate alınmamıştır. Gündoğdu, Güneş ve Camişerif Mahallelerinde bir çok sandıkta geçersiz oylar geçerli gibi gösterilerek BDP hanesine yazılmıştır. Adliye’ye Seçim sonuçlarına itiraz etmeye gittiğimizde başımıza taşlar ve pet şişeler yağdırılmıştır. İlçe Seçim Kurulu karar verme sürecindeyken binlerce insan Adliye önüne getirilerek gösteri yapılmıştır. Hakimlerin bu ortamda karar vermeleri sağlanmıştır.

BAŞARILI OLDUK.

Her şeye rağmen Akdeniz’de yerinden yönetme mücadelemizde başarılı olduk. 2009 yerel seçimlerine göre oylarımızı 9000 civarında yükselttik. Akdeniz’de barış, kardeşlik ve gelecek adına bir umut rüzgarı estirdik. Halkın her kesiminde kabul gördük. Bu arada Çilek ve Siteler gibi mahallelerde her girdiğimizde saldırı gördük, arabalarımız, insanlarımız taşlandı. Ancak bizi mahallelere sokmak istemeyenleri aştıktan sonra halk bizi kucaklamıştır.

DEVAM EDECEĞİM

İlk kez bir seçim yarışına girdim. Siyasetin yapılış biçimindeki entrika – oyun ne olursa olsun hile desise yapmadım, yaptırmadım. Yaptırmayacağım. Temiz siyaset bu toplumun özlemidir. Temiz siyasete devam edeceğim. Görevim yine insandan yana olmaktır. Hedefim yine insanların mutluluğudur. Dün Halepçe’de, Gölcük Depremi’nde, Madımak yangınında ve 21 yıldır Devlet Hastanesi’nde ne yaptıysam bundan sonra da de aynısını yapacağım. Emekçilerle, kadınlarla, gençlerle, nükleer karşıtlarıyla, Akdenizlilerle el ele, omuz omuza olacağım.

TEŞEKKÜR EDERİM.

Çıktığımız yolda bizlere destek, emek veren yol gösteren partili partisiz tüm kesimlere, Akdeniz’de bize tercih kullanan tüm seçmenlerime, itirazlar süresince bize destek olan avukatlarımıza ve parti yöneticilerimize sonsuz teşekkürler ediyorum. Sağ olsunlar.

Mersin’de her zaman barış ve kardeşliğin yanında olacağım. Bu kentte yaşayan bütün renkler bizim rengimizdir. Değerimiz kimlik değil insandır. 180 bin Akdeniz seçmenine ise tek bir çağrım var. Bu ilçe sizin, sessiz kalmayın, ilçenize sahip çıkın. Hizmeti isteyin. Hep birlikte yaşanabilir bir Akdeniz için katkı koymaya devam edeceğiz.”

www.anamurhaber.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları