Gezi Parkı'nda yapılan açıklamada konuşan mimar Mücella Yapıcı, "Burası artık Gezi Parkı değil. Burası Türkiye'nin nefes alanı. Nefes almak istiyoruz. Nefesimizi nefesimize katmalıyız" dedi.
-Taksim'i yayalaştırma projesi kapsamında hukuksuz olarak Taksim Gezi Parkı'nda ağaçların kesilmek istenmesine karşı bugün 3'üncü gününe giren nöbete sabah karşı gerçekleşen polis müdahalesinin ardından polisin attığı gaz bombası nedeniyle yanan çadırlar, tekrar kuruldu. Yüzlerce yurttaş nöbet yerine gelmeye devam ederken konuya ilişkin basın açıklaması yapıldı. Açıklama sırasında sık sık, "Bu daha başlangıç mücadeleye devam", "Faşizme karşı omuz omuza" sloganları atıldı.
Açıklamada ilk olarak söz alan BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, inşaatta taşeron firmanın inşaat harfiyatını dahi belediye araçlarının toplaması gibi birçok hukuksuzluğun bulunduğunu ve Gezi Parkı'nda nöbet tutanların bu hukuksuzlukları teşhir ettiği için saldırıya uğradığını ifade etti. Önder, "Bu kent bu ağaçlara sahip çıkacak. Herkesi işine giderken bu alana bir göz atamaya çağırıyoruz. Bu ağaçları talan ettirmeyeceğiz" diye konuştu.
CHP İstanbul Eski Milletvekili Çetin Soysal da, "İstanbul'a sahip çıkan arkadaşlarımıza yapılan bu saldırı kabul edilemez. Talan etmeye çalışıyorlar; ama burada İstanbul duyarlılığına sahip gençler, kadınlar var. Dozerler geri çekilmelidir" dedi. Mimar Mücella Yapıcı ise, sabaha karşı gerçekleşen saldırı sonucu bir kişinin maruz kaldığı polis müdahalesi nedeniyle testislerinden ameliyata alınmak üzere olduğunu belirterek, inşaatın kaçak olduğunu ve polisin kaçak inşaat yapanlara müdahale etmesi gerektiğini belirtti. Hükümetin "3'üncü boğaz köprüsü" benzeri projelerde kararlı olduğunu vurguladığını anımsatan Yapıcı, "Biz de kararlıyız, buradayız. Biz tarihimize, kültürümüze, sinemalarımıza, kent kültürümüze sahip çıkıyoruz. Burası artık Gezi Parkı değil. Burası Türkiye'nin nefes alanı. Nefes almak istiyoruz. Nefesimizi nefesimize katmalıyız" dedi.
Açıklamanın ardından nöbet yurttaşların katılımının da artması ile devam ediyor.
DİHA
ETİKETLER : türkiye, istanbul, gerçeği, haberleri, son dakika, istanbul gerçeği, sırrı süreyya önder, taksim, gezi parkı, çetin soysal, mücella yapımcı