loading
close
SON DAKİKALAR

‘Neşet Ertaş kalbi kırık gitti’

‘Neşet Ertaş kalbi kırık gitti’
Tarih: 25.09.2012 - 12:54
Kategori: Kültür & Sanat

Türk halk müziğinin efsane ismi Neşet Ertaş’ın vefatı, hayranları ve sanat dünyasını yasa boğdu...

İSTANBUL - Türk halk müziği sanatçısı simlerinden olan Neşet Ertaş’ın yaşamını yitirmesi, hayranları ve sanat dünyasını yasa boğdu.

Sanatçılar, Neşet Ertaş’ın ölümüyle ilgili duygularını NTV’ye anlattı.

Rahmi Saltuk: Çok sıkıntı çekti

"Yöresel sanatçılar arasında ilk beşe, belki de birinci sırada gelir. Bozlakları rahmetli babası gibi çok iyi söylerdi. Ahbaplığımız var ama Türkiye'nin hallerinden dolayı son dönemde görüşemiyorduk. 1969'da 'Gençlik Saati' vardı Ankara Radyosu'nda, ilk defa o programda çok ünlü olduğu dönemde tanışmıştık. Beraber Gençlik Saati'ne çıkmıştık. Çok güzel eserler bıraktı. Her ölüm erken ölüm demektir.

Bilgelik yanı vardı. Herkeste olmayan bir şey. Çok sıkıntılar çekti, Almanya'ya gitti. Unkapanı'nda karşılaştığımızda ona 'Yöneticiler sesimizi çıkarmamıza izin vermiyor' demiştim. O da 'O zaman sana bir firma gerekiyor' demişti."

İnci Çayırlı: Çok büyük kayıp

"Çok üzüldüm. Beklemedik, çok ani bir olay. İnsan olarak çok değerli bir kişiydi. Çok büyük bir kayıp. Büyük bir hocayı, iyi bir enstrüman çalan birini kaybettik. Başımız sağ olsun. Nur içinde yatsın. Yaptığı işi önce saygı ve sevgi, sonra da derin bilgisini katıyordu. Büyük üzüntü duydum."

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları