loading
close
SON DAKİKALAR

New York'taki molotofkokteylli saldırılar

New York'taki molotofkokteylli saldırılar
Tarih: 04.01.2012 - 11:04
Kategori: Dünya

ABD'nin New York kentinde biri İslam merkezi olmak üzere beş ayrı yerde düzenlenen molotofkokteylli saldırılarla ilgili olarak polisin yakalayıp sorguladığı şüphelinin suçunu itiraf ettiği bildirildi.

New York polisi tarafından yapılan açıklamada, sorgulamaya alınan şüphelinin, Queens semtinin Jamaica bölgesinde yılbaşı gecesinde düzenlenen beş saldırıyı da üstlendiği bildirildi. Polis yetkilileri, adını vermedikleri 40 yaşındaki Guyana asıllı işsiz kamyonet sürücüsünün, ''kişisel kızgınlık ve hınç'' nedeniyle beş ayrı yere molotofkokteyli attığını, tuvaletini kullanmasına izin verilmeyen İmam El Koey Vakfına ait camiyi de hedef aldığını söylediği bildirildi. Ancak saldırganın polis sorgusu sırasında Müslüman karşıtı bir tutum sergilediği de belirtildi.

Saldırganın ''nefret suçu'' kapsamında yargılanması halinde cezasının daha da artacağı bildirildi. Saldırılarda bir cami, bir bakkal dükkanı ile aralarında Hinduların ibadet yeri için kullandıkları üç ayrı ev hasar görmüş, ölen ya da yaralanan olmamıştı.

New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg ve New York Valisi Andrew Cuomo saldırıları kınamıştı. New York'ta bir süredir Müslüman cemaat liderleriyle New York Emniyet Müdürü Raymond Kelly ve New York Belediye Başkanı Bloomberg arasında gerilim yaşanıyor. Geçen hafta Bloomberg tarafından düzenlenen yıl sonu dinler arası diyalog toplantısını, New York polisini Müslüman cemaate karşı ayrımcılık yapmakla, Bloomberg'i de kendilerini değil, polisi korumakla suçlayan 15 Müslüman lider boykot etmişti.
 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları