loading
close
SON DAKİKALAR

Nicolas Cage çocuk işçiliğe karşı

Nicolas Cage çocuk işçiliğe karşı
Tarih: 23.10.2012 - 14:26
Kategori: Dünya

Küçük yaştaki çocuklar ile kölelerin çalıştırılmasına karşı başlatılan projeye aktör Nicolas Cage'ten destek geldi...

ILO, Birleşmiş Milletler'in desteğiyle, küçük yaştaki çocuklar ile kölelerin çalıştırılmasına karşı uluslararası farkındalık yaratmak ve iş yerlerindeki temel haklara karşı duyarlılığı artırmak amacıyla ''ArtWorks'' adında bir proje başlattı. Projeye destek veren Amerikalı aktör Nicolas Cage, ILO'nun resmi internet sitesine yaptığı açıklamada, çocuk işçiliğinin bitmesi için ILO'ya yardım etmekten ve projeye destek veren ilk kişi olmaktan gurur duyduğunu dile getirdi.

Şu an dünyada 215 milyon çocuk işçi olduğuna işaret eden Cage, şunları kaydetti: ''İki erkek çocuk babasıyım, çocuk işçiliğini asla kabul edemem, derhal bir şeyler yapmalıyım. Çocuk işçilerin zor çalışma koşullarını ortadan kaldırmak için devletlerin uluslararası antlaşmalar yapması gerekiyor. Çocuklar, özellikle giyim ve spor alanında çalıştırılıyor. Oysa bu ürünler, çocuk işçiler çalıştırılmadan da tedarik edilebilir.''

Söz yazarı Vienne ve aktrist Kathryn McCormick de ''Artworks'' projesine destek oldu. Bu kapsamda, sözlerini Vienne'nin yazdığı ''She Breaks'' şarkısına proje dahilinde klip çekildi ve klipte Kathryn McCormick oynadı. Vienne, genç bir kızın, uluslararası kadın ticaretine maruz kalmasından etkilenerek şarkıyı yazdığını belirtti.

'Cage'in desteği bizi heyecanlandırdı'

ILO Direktörü Guy Ryder, ünlü kişilerin geçmişte ILO'nun projelerine verdiği destekleri anımsatarak, işbirliğinin yeniden canlanması gerektiğinin altını çizdi. Dünyada milyonlarca insanın yoksul olarak yaşadığını anlatan Ryder, çok zor koşullarda çocukların, gençlerin ve erişkinlerin çalışma koşullarının tehdit altında olduğunu da kaydetti. Ryder, ilk başta kadınların, çocukların ve erkeklerin kötü çalışma koşullarına dikkati çekmek için ünlü kişilerin projeye desteğinin çok önemli olduğunu vurguladı.

ILO İletişim Direktörü Marcia Poole da konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, dünyada çocuk işçiliğinin ve köleliğinin arttığını ve bunun global bir kriz olduğunu belirtti. Ama bu durumun değişmesi için insanların harekete geçmesi gerektiğini dile getiren Poole, ''Ünlü kişilerin böyle projelere destek vermesi gerekiyor. Bu yüzden Nicolas Cage'in desteği bizi heyecanlandırdı. Önümüzdeki aylarda çocuk işçiliğine karşı diğer ünlülerin de desteği olacak'' dedi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları