loading
close
SON DAKİKALAR

Nihat Matkap: Ulus devlet niteliğimizden ödün vermeyiz

Nihat Matkap: Ulus devlet niteliğimizden ödün vermeyiz
Tarih: 05.04.2013 - 18:24
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap Rize’de, “AKP'nin Meclis Araştırma Komisyonu önerisi, kalp ameliyatı olduktan sonra anjio önermeye benziyor" dedi...

"Cumhuriyet'in temel değerlerinin zarar görmesine kesinlikle izin vermeyiz. Ulus devlet niteliğimizden ve milliyetçiliğimizden ödün vermeyiz. Anayasanın ilk 4 maddesine dokundurtmayız" 

Genel Başkan yardımcısı Nihat Matkap, CHP Milletvekilleri Melda Onur, İhsan Kalkavan, Selahattin Karaahmetoğlu, Volkan Canalioğlu ve Uğur Bayraktutan ile birlikte ziyaret ettikleri Rize Gazeteciler Derneği'nde basın toplantısı düzenledi.

Türkiye gündeminde 'Toplumsal barış ve süreç' diye adlandırılan bir konu olduğunu hatırlatan Matkap, ;ülkenin önemli bir dönemeçten geçtiğini belirterek, şunları söyledi:

"CHP'nin bu konuda düşünceleri çok net ve ortadadır. ;Ancak bu konu çok ani gelişti. Biz toplumsal barışın bir an önce gerçekleşmesinden yana olan bir partiyiz. Bu konuda alınteri döken bir partiyiz. Bu konuyla ilgili bedel ödeyen bir partiyiz. CHP bu konuda rapor hazırladı, görüş açıkladı. Toplumsal barışın sağlanması konusunda demokrasi eksiğinin giderilmesini önemsiyor. Bu adımlar atılırken Cumhuriyetin temel değerlerinin zarar görmesine kesinlikle izin vermeyiz. Ulus devlet niteliğimizden ve milliyetçiliğimizden ödün vermeyiz. Anayasanın ilk 4 maddesine dokundurtmayız."

Akil adamlar listesine ilişkin bir soruyu yanıtlayan ;CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap, "Daha önce bu sorunun TBMM sorunu haline dönüştürülmesini istedik. Ama bunu hükümet sorunu olarak ele aldılar. ;Yapılanların tamamı hükümetin icraatı. ;Denetim sürecinde belki bir şey söyleriz. Ana muhalefet işin içerisinde değil. Bu tamamen hükümetin işi olduğu için bu konuda bir değerlendirme yapmak gereksiz ve anlamsız" dedi.

AKP'nin çözüm sürecine ilişkin Meclis Araştırma Komisyonu kurulması için verdiği önergeyi değerlendiren Matkap, bunun çok anlamsız, zorlama ve TBMM iç tüzüğünü zorlayan bir öneri olduğunu söyledi. Matkap, kaldı ki araştırma komisyonları herhangi bir sorunu araştırmak üzere kurulur. Alınması gereken tedbirler konusunda çalışır. Var olan sorunlar ile ilgili teşhis yapılır. Teşhis konduktan sonra da alınması gereken tedbirleri bu komisyon hazırlar. Şimdi zaten hükümet teşhisi koymuş, tedbirleri almış ve yol alıyor. Bu, by-pass olduktan sonra, kalp ameliyatı olduktan sonra anjio yapmayı önermeye benzer. O nedenle iki partinin buna üye vermemesi kadar doğal bir şey yok" dedi.


ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları