loading
close
SON DAKİKALAR

Nikoliç: Srebrenitsa soykırım değildi

Nikoliç: Srebrenitsa soykırım değildi
Tarih: 09.10.2012 - 18:55
Kategori: Dünya

Sırbistan Cumhurbaşkanı Tomislav Nikoliç, 8 binden fazla Boşnak'ın katledilmesinin ''soykırım olmadığını'' savundu...

İtalya'ya bugün resmi bir ziyaret gerçekleştirecek olan Sırbistan Cumhurbaşkanı Tomislav Nikoliç, İtalyan "Corriere della Sera" gazetesine verdiği demeçte, Srebrenitsa'da işlenen suçu Sırbistan'ın onaylamadığını belirtirken, "Srebrenitsa soykırım değildi. Bu suç, Sırp halkından bazı kişilerin yaptığı münferit bir suçtur. 

Sırp parlamentosu bunu şiddetle kınamıştır ancak soykırımdan söz etmemiştir. Hiçbir Sırp bunu böyle tanımlamaz. Ben de öyle..." ifadelerini kullandı.

"Bosna Kasabı" olarak bilinen, savaş sırasında Bosnalı Sırpların siyasi lideri Radovan Karadziç ile Bosnalı Sırpların askeri lideri Ratko Mladiç'in suçlu olmadığını 2007 yılında ifade ettiği hatırlatılan Tomislav Nikoliç, "Karadziç ve Mladiç, şu anda Lahey Adalet Divanı'nda. Tüm dünyada geçerli olan hukuk sistemine göre onlar hüküm giyerlerse suçlu olacaklardır, o zamana kadar masumdurlar" dedi.

Ülkesinin Avrupa Birlği (AB) adaylık sürecine ilişkin açıklamalarda da bulunan Nikoliç, "Avrupa bizim önümüze Kosova'nın tanınması ya da AB üyeliği gibi bir seçim koymamalı" derken, daha önce söylediği "Eğer, Kosova'dan vazgeçmemiz gerekiyorsa Avrupa'yı unutmak daha iyidir" görüşünde bir değişiklik olmadığını, bunun kendisi için halen geçerli olduğunu vurguladı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları