loading
close
SON DAKİKALAR

'Normal doğuma zorladılar'

'Normal doğuma zorladılar'
Tarih: 04.01.2013 - 12:21
Kategori: Sağlık, Yaşam

Beş aylık Muhammet normal bebekler gibi gülmüyor, hareket edemiyor...

Gülcan Laçin, normal doğuma zorlandığı ve bu nedenle bebeğinin sakat doğduğu iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Ağrı’nın Patnos ilçesinde yaşayan Laçin, daha önceden sezaryenle doğum yapmasının kararlaştırıldığını fakat Erciş Devlet Hastanesi’nde normal doğuma zorlandığını söyledi. Bakanlık ise konuyla ilgili soruşturma başlattı.

Laçin doğum yapamayınca hastanede sezaryen yapıldı ve doğum sonrasında ağlamayan bebek Van’daki özel bir hastaneye sevk edildi. Van Özel İstanbul Hastanesi, bebeğe “HIE evre 3. Mas” tanısı koyarak beyin zedelenmesi sonucu beyin hücrelerinin yüzde 66’sının öldüğü yolunda rapor verdi. Oğlunun bu durumunun, normal yolla doğum yapmaya zorlanmasından kaynaklandığını belirten Gülcan Laçin, suç duyurusunda bulundu. Laçin, “Muhammet benim ilk çocuğum. 5 aylık, diğer bebekler gibi gülüp hareket edemiyor. Bebeğin başı normal doğumda sıkıştı. Daha sonra sezaryenle doğum yaptım” dedi.

Erciş Devlet Hastanesi Başhekimi Seyfi Kartal ise “İlk olarak normal doğuma aldık. Bebeğin başı tam çıkmayıp kalp ritmi yavaşlayınca sezaryen uyguladık. Beyin hücrelerinde hasar varsa bu özürlü bir bebek. Tabii ki gülmesini beklemeyin. İlerde belki de konuşamayacak” diye konuştu.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları