loading
close
SON DAKİKALAR

Nuray Mert, Birgün'de yazacak mı?

Nuray Mert, Birgün'de yazacak mı?
Tarih: 08.01.2013 - 11:42
Kategori: Medya

Nuray Mert, Birgün'de yazma konusunda son kararını verdi...

26 Kasım'da Birgün gazetesinin 1. sayfadan yayınladığı ilanda adı geçen ve Aralık ayında gazetede yazmaya başlayacağı anons edilen Nuray Mert, ilanda adının sunuluş biçimini ve yapılan emrivakiyi eleştirerek gazeteyle yaptığı görüşmelere son vermişti.

Ancak Nuray Mert dün Birgün gazetesine verdiği söyleşide gazeteyle arasında yaşanan ihtilafın nedenlerini bütün yönleriyle anlattı ve "Birgün’de yazabilirim” mesajı verdi.

Nuray Mert, Medyatava'ya bugün yaptığı açıklamada ise Birgün gazetesinde yazma konusunda gazete yönetimiyle anlaşmaya vardıklarını açıkladı.

Mert, Birgün gazetesinin Pazar ekinde Barış İnce’nin yaptığı röportajda gazeteyle yaşadığı anlaşmazlık konusunda şöyle konuştu:

“Henüz anlaşma sağlanmamışken emrivaki yapıldı, ben emrivakilerden hiç hoşlanmam, yoksa Birgün’de yazmak için nazlanmak gibi bir durumum asla olmaz, kendim teklif ederim ‘burada yazmak istiyorum’ diye”.

Birgün’ün “dışlananların toplandığı bir merkez” olmasına da karşı çıkan Nuray Mert, “Dışlanmış insanların Birgün’de buluşması gibi bir söz benim hiç haz etmediğim bir şey. Çünkü ben kendimi dışlanmış olarak tarif etmiyorum. Ben Birgün’ü düşüncelerimi özgürce ifade edebileceğim bir mecra olarak tanımlamayı tercih ederim. Birgün’ü dışlanmışların sığınacak yeri olarak görmek istemem” dedi.

Başbakan Erdoğan’ın gözlerinin üzerine bant çekilen afiş konusuna da değinen Nuray Mert, bu konuda şunları söyledi:

“O afişi beğenmedim. Ucuz muhalefeti seven birisi değilim. Yazdığımız gazetenin her şeyiyle anlaşacak değiliz elbette. Merkez medyada yazarken her şeyi beğeniyor muyduk? Elbette hayır. Ama daha küçük bir yerde vaziyet böyle olmuyor. Bağlayıcılıklar fazla oluyor. Ayrıca o afiş, Birgün’e yakıştıramadığım ‘star sistemi’ üzerine kurulu bir kampanyayı ortaya koyuyordu. Bunu doğru bulmam söz konusu değil... Bunun dışında “dev adımlar atılıyor” gibi bir bakışla hareket edemem. Büyük adımlar atılıyor, yer yerinden oynuyor gibi bir algının ortada dolaştığı izlenimine kapıldım ve rahatsız oldum. Bu beklenti hayal kırıklığını da beraberinde getirir”.

“Birgün gazetesiyle özel olarak bir probleminiz yok mu?” sorusunu da yanıtlayan Nuray Mert, "Bunlar dışında yok tabii... Kendi adıma konuşmak gerekirse Birgün’e özgürce düşüncelerimi ifade edeceğim bir platform olarak bakarım” derken, “Birgün’ü bir olanak olarak görüyor musunuz?” sorusuna ise şu karşılığı verdi:

“Elbette... Ben politik bir insanım. Kendimi ifade etmek isterim. Sözümü söylemek isterim. Birgün’deki arkadaşlarla konuştum, görüşümü izah ettim. Görüşlerimiz ortaklaşırsa Birgün’de yazmak isterim dedim.”

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları