loading
close
SON DAKİKALAR

Nuri Bilge Ceylan'a 5 yıl hapis istemi

Nuri Bilge Ceylan'a 5 yıl hapis istemi
Tarih: 05.10.2014 - 13:05
Kategori: Kültür & Sanat

Çanakkale Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü'nün şikâyeti üzerine Ceylan hakkında Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na muhalefetten dava açıldı.

Çanakkale Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü'nün şikâyeti üzerine Ceylan hakkında Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na muhalefetten dava açıldı.

Yönetmen Nuri Bilge Ceylan, 2. derece doğal SİT alanındaki arazisi üzerine kaçak yapı yaptırdığı gerekçesiyle mahkemelik oldu.

Ayvacık Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameye göre; Ayvacık Belediyesi, Büyükhusun köyü Kadırga mevkisinde bulunan arazi inceleme yaptı.

Söz konusu arazi üzerinde yasadışı şekilde taşınabilir konteynır, araziyi çevreleyen duvarlar ve tel örgüler tespit edildi.

Ayvacık Kaymakamlığı'na 2. dereceden sit alanı olarak ilan edilen arazi üzerinde kaçak ilave çelik konstrüksiyon yapıldığını tespit eden yetkililer, bu yapılaşmanın izinsiz ve ruhsatsız yapılmış olduğu iddiasıyla tutanak düzenledi.

'SİT OLDUĞUNU BİLMİYORDUM'

Sabah gazetesinden Dilek Yaman'ın haberine göre, Çanakkale Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün şikâyeti üzerine Ceylan hakkında soruşturma başlatıldı.

Nuri Bilge Ceylan'a 5 yıl hapis istemi

İfade veren Ceylan, 2012'de araziyi satın aldığını, yaz aylarında tatilini geçirmek için arazi üzerine taşınabilir nitelikte bir konteynır koyduğunu, daha sonra arazide bulunan zeytinleri korumak amacıyla ön kısmı taş duvar ile kapattığını, bu duvarlara paralel olacak şekilde her iki tarafı da tel örgüler ile çevirdiğini, bu işlemler için herhangi bir makamdan izin alması gerektiğini bilmediğini ifade etti.

Ünlü yönetmenhakkında 5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları