loading
close
SON DAKİKALAR

O cenaze hakkında şok iddia

O cenaze hakkında şok iddia
Tarih: 12.02.2012 - 00:39
Kategori: Dünya

Kuzey Kore lideri Kim Yong İl için düzenlenen, gözyaşlarının sel olduğu cenaze töreni hakkında inanılmaz bir iddia ortaya atıldı

Kuzey Kore’nin, 17 Aralık’ta hayatını kaybeden eski lideri Kim Yong İl’in cenazesi, tüm dünyanın şaşkınlıkla izlediği görüntülere sahne oldu. İnsanların bir yandan ağladığı, bir yandan da soğuğa direndiği bu törene ilişkin ortaya atılan yeni bir iddiaysa, duyanları hayrete düşürdü.

Güney Kore’nin başkenti Seul merkezli Daily NK haber sitesi, Pyongyang’daki bir kaynaktan aldığı bilgiye göre, 28 Aralık’ta düzenlenen cenaze törenine katılan halka “eldiven ve kapüşon giymeme” emri verildiğini öne sürdü.

Yoğun kar yağışı altında düzenlenen cenaze töreninde, Kore halkı durmak bilmeksizin gözyaşı dökmüş, ağlarken kendini yere atanlar, bayılanlar olmuştu. Ancak dikkat çekici bir diğer nokta, dünya ajanslarına yansıyan fotoğraflarda tek bir sivilin bile eldiven veya bere giymemesi, kapüşon takmaması oldu.

Daily NK, Kim Yong İl’in ardından ülkenin yeni lideri olan oğlu Kim Yong Un’un, cenaze alayına eldivensiz ve kalpaksız eşlik etmeyi tercih ettiği için, halka da giyim kuralı getirdiklerini öne sürdü.

Hava sıcaklığının -9 olduğu cenaze töreninde, verilen emir gereği ne cenaze alayındaki askeri yetkililer, ne de cenazeye katılan halk eldiven giydi.

Hatta, yerel yetkililer halka cenaze töreni öncesinde broşürler dağıttı ve “öğrencilerin eldiven, şapka ve eşarp giyilmediğini denetlemek için kalabalık içinde denetim yapacağına yönelik” uyarıda bulundu.

69 yaşında hayata gözlerini yuman Kim Yong İl'in ardından yerine geçen “Büyük Halef” unvanlı Kim Yong Un, cenazeden bir gün sonra Kuzey Kore’nin yeni lideri ilan edildi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları