loading
close
SON DAKİKALAR

'O medyaya haddini bildiririz!'

'O medyaya haddini bildiririz!'
Tarih: 02.10.2012 - 13:44
Kategori: Siyaset

Başbakan Erdoğan, partisinin grup toplantısında eleştirileri değerlendirdi...

AKP Genel Başkanı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmadan satır başları:

- Eylül ayı itibariyle ihracatımız bir önceki döneme göre yüzde 11, 6 artarak toplam 146 milyar dolara ulaşmış oldu.

- Kongremizi demokrasi şöleni şeklinde gerçekleştirdik. Bizlerle beraber yürüyen dava arkadaşlarımız bizleri yalnız bırakmadılar. Genel başkanlık görevini bir kez dana bana tevdi edenlere teşekkür ediyorum. Başlattığmız projeleri isürdürürken, yeni projelerle ülkemizi ileri götürmeye devam edeceğiz.

- AK Parti bu ülkenin içinden doğmuş, toplumun bağrından çıkmış bir siyasi harekettir. Türkiye ne kadar güçlenirse AK Parti o kadar yükselir.

- Bu kadar ilgiyle takip edilen kongre pek az yaşanmıştır. İktidara geldiğimiz günden beri uyguladığımız sosyal politikalarla Türkiye adından başarı örneği olarak zikredilmiştir.

'Türkiye'nin ekseni de bellidir rotası da bellidir'

- İlkesel tavır takınıyor, haklı mücadeleleri destekliyoruz. Baskı zulum ve istikrarsızlıklar bu ülkelerin kaderi değildir olmamalıdır. Bu ülkelerde yaşanan süreci, bir silkiniş, aslına dönüşü olarak görüyoruz. Uyguladığımız çok boyutlu dış potilikayı küçümseyen bazı çevreler sus pus olmayı tercih ediyorlar.

- Kimse merak etmesin. Türkiye'nin ekseni de bellidir rotası da bellidir. Şimdi kalkmış CHP, Davutoğlu hakkında gensoru veriyor. Gensoruyu da sulandırdınız rezil ettiniz. Bile bile bu yollara tevessül etmeniz TBMM'nin onuruyla oynamaktır.

'2023 hedeflerine yoğunlaşacağız'

- Sultan Alparslan'ın Malazgirt zaferinden hareketle 2071'i hedef gösterdik. Çok değil 11 yıl öncesinin Türkiye'sinde 1 yıl değil 1 gün sonrasına bile hedef koymak mümkün değildi. Bu dönemde kronik meseleleri geride bırakarak 2023 hedeflerine yoğunlaşacağız.

- 9 ay vadeyle bile borçlanamıyordu devlet. Soruyorum ana ve yavru muhalefete. Hangi yüzle kalkıyorsunuz da iktidarın geldiği noktayı eleşirmeye yöneliyorsunuz? Hiç yorulmadan usanmadan söyleyin, bizden önceki iktidarın IMF'den aldığı borç 23.5 milyar dolar borç devretti. 1.3 milyar dolar borca indirdik. Nisan ayında sıfırlarız.

'IMF'ye 5 milyar dolar borç veriyoruz'


- IMF'ye 5 milyar dolar borç veriyoruz. Ey MHP ey CHP bunu görmüyor musun? 110 milyar dolar döviz rezervimiz var buraya geldik. Ziraat ve Halkbankası Avrupa'nın saygın bankaları haline geldi. Finans sektörüne olan hassas disiplin götürdüğümüz sürecin neticesidir. Özel sektör artık bakkal açar gibi banka açılmıyor.

'Önümüzde üç dönüm noktası var'

- Önümüzde üç dönüm noktası bulunuyor. 2013 mahalli idareler seçimleri olacak. Belediyecilik bizim işimizdir. Ardından 2014 Ağustos ayında cumhurbaşkanlığı seçimi olacak. Tarihi önemde cumhurbaşkanlığı seçimi olacak. AK Parti en ideal şekilde geride bırakacak.

- Ardından 2015 Haziran ayında gene seçimler olacak. Önemli noktaları milletin desteğiyle aştığımız sürece aştım hedeferi gerçekleştirme yolunda epey mesafe kat edecektir. Başka partiler kongrelerinde birliklerini sağlayamazken. biz bütün Türkiye'ye kucağımızı açıyoruz. Biz gelecek Türkiye'nin hesaplarını yapıyoruz.

'Onlar hükümeti ihanetle suçlama yarışı yapıyor'

- CHP'ye gelin terör meselesine köklü bir çözüm bulalım dedik. Biz bu çağrımızda samimiyiz. En küçük bir siyasi hesap yok. Her gün gelen veya gelebilecek sıkıntılardan kurtulmak amacındayız. Peki CHP ne yapıyor? Eline tutuşturulmuş notlarla hareket ediyor. Yeni bir sayfa açma üslubunu üstlenme çağrısı yapıyoruz. Onlar hükümeti ihanetle suçlama yarışı yapıyor.

- Üç ayı geçen süre oldu. Durum tespiti yaparak geldiniz. Başlasınlar dedik. Tamam biz de hazır deyin başlasından çalışmaya. Biz bu meselinin çözülmesi için her yere gittik, gideriz. Gerekli her görüşmeyi yaparız. Ama Kılıçaroğlu'nun derdi başka. Bize diz çöktürmekten bahsedenler kendileri diz çöktü.

'Terör bu ülkenin ortak meselesidir'

- Terör bu ülkenin ortak meselesidir. Ülkedeki her kuruluşun ve diğer partilerin asli görevidir. CHP ihmal etmekle kalmıyor bize karşı kullanarak suistimal ediyor. AK Parti'yii kıskanabilirsiniz. Ama siyasetin müşterek kuraları var.

'O medyaya bizim cevabımızdır'

-Etmem bu bizim sorumluluğumuz. Nereden çıkıyor. Her gün hakaret edeceksin. Yalan yalnız yazacaksın yok böyle 25 kuruşa simit. Niye çağıralım. Basına engel konulmaz doğru. Ama o medya bize saygısızlık ettiğiniz zaman küfür haddini bildirmek bizim cevabımızdır. Onlar bu ülkenin başbakanına kendine göre ifadeler kullanırken, buna kimseni ses çıkmayacak, bundan muhatapı olan kongresiyle ilgili böyle tavır takınca mı suçlu olacak.

- Sayın Kılıçdaroğlu sen İstanbul'a belediye başkan adayı iken bazı gazeteleri çağırmadığını niye unutuyorsun. İsim mi vereyim sana. Bir defa dürüst ol. Kitabında böyle bir anlayış yok. Sen partini davetine biz iki arkadaşımızı yolladık yuhlamalarına rağmen.

'Bu yıl kurban almıyoruz'

- Bu yıl kurban almıyoruz. Hamdolsun bu yıl fazlamız var. Biraz daha davam edelim ihraç edeceğiz. Ekonomik krizlere rağmen güzel günler var. Bazı yazarlar kongreden bir şey çıkmadı diyor. Daha ne çıkacaktı. Yüzde 30'a yakın hücre değişimi var. Omurga korunacak hücreler yenilenecek dedik.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları