loading
close
SON DAKİKALAR

O müftü neden gönderildi?

O müftü neden gönderildi?
Tarih: 23.09.2013 - 16:55
Kategori: Gündem

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, yeni demokratikleşme paketinde pek çok kesimi ilgilendiren düzenlemeler olduğunu belirtti...

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, yeni demokratikleşme paketinde pek çok kesimi ilgilendiren düzenlemeler olduğunu belirterek, "Bunun bir kısmı TBMM'de yapılacak yasal düzenlemelerle bir kısmı idari düzenlemelerle, bir kısmı da başka tür adımlarla hayata geçecektir. Ama sonuç itibariyle bu demokratikleşme çalışmalarını biz Türkiye'de siyasi partiler, Hükümet, Meclis hep beraber başarıyla yürüteceğiz" dedi.

Bozdağ, Samanyoluhaber televizyonunun canlı yayınına katılarak gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

"Çözüm süreci bitti mi, devam ediyor mu?" sorusuna Bozdağ, "Çözüm süreci devam ediyor. Bitmesi mümkün değil. Çünkü Türkiye'nin meselelerini çözmek bizim görevimiz. Birileri 'başladı' deyince başlamayacağı gibi birileri 'bitti' deyince de bitmez. Çünkü hükümetin meselelerini çözme konusunda karar veren Hükümettir" değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'de demokratikleşme konusunu, terörden, örgütlerden ve dış gelişmelerden bağımsız düşünmek gerektiğine işaret eden Bozdağ, demokratikleşme sürecinin halkın talepleriyle şekillendiğini kaydetti. Hükümetlerinin, yaptıkları tüm düzenlemelerin, attıkları her adımın bütün milleti kapsamasına çalıştığını anlatan Bozdağ, etnik, dini, bölgesel yaklaşımlar içinde olmadıklarını vurguladı.

Bozdağ, "Biz demokratikleşme çalışmalarımıza başkaları ne yaparsa yapsın, devam edeceğiz. Ve bu çalışmalar milletimizin hayrına, yararına sonuçlanacaktır" dedi.

"Pazartesi, Sayın Başbakanımız düzenlemeleri kamuoyu ile paylaşacaktır"

Tüm partilerin demokratikleşme yönündeki önerilerini parlamentoya getirebileceğini, tartışmaya açabileceğini belirten Bozdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şu anda üzerinde çalıştığımız çok kapsamlı bir demokratikleşme paketi var. Onun içinde pek çok kesimi ilgilendiren düzenlemeler var. Önümüzdeki hafta Pazartesi günü de Sayın Başbakanımız bu düzenlemeleri Türkiye kamuoyu ile paylaşacaktır. Bunun bir kısmı TBMM'de yapılacak yasal düzenlemelerle bir kısmı idari düzenlemelerle, bir kısmı da başka tür adımlarla hayata geçecektir. Ama sonuç itibariyle bu demokratikleşme çalışmalarını biz Türkiye'de siyasi partiler, Hükümet, Meclis hep beraber başarıyla yürüteceğiz."

"Koca bir yalan, uydurma haber"

AK Parti'nin cumhurbaşkanını yeniden parlamentonun seçmesine ilişkin çalışma yaptığı yönündeki haberlerin de sorulduğu Bozdağ, "Bu koca bir yalan. Uydurma bir haber. Belki kamuoyunu manüpüle etmeye dönük bir haber" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanını halkın seçmesine ilişkin düzenlemenin demokratikleşme yönündeki en büyük adımlardan biri olduğunu, bu alanda kriz yaşanmasının önüne geçtiğini vurgulayan Bozdağ, böyle bir adımdan geri dönmenin asla söz konusu olmadığını söyledi. 2014'de yapılacak cumhurbaşkanlığı seçiminin bir büyük devrim ve dönüşüm olacağını belirten Bozdağ, "Bu karardan dönüş yok. Bu tür hayalleri kuranlar boş yere kendilerini avutmasınlar, bunu kabullensinler" dedi.

"Devletin tedbir alması yararınadır"

Bozdağ, Suriye'deki gelişmeler de hatırlatılarak, "Meclis açıldıktan sonra tezkere konusu gündeme gelecek. Süresi uzatılacak mı, kapsamı değişebilir mi?" sorusunu yanıtlarken ise "Tezkerenin süresi 4 Ekim'de bitiyor, paralamento da 1 Ekim'de açılıyor. Yeni tezkere aynı da gelebilir, kapsam ve içerikte bir takım değişiklikler de yapılabilir. Çünkü Türkiye'nin güvenliği tehlikede olduğu süre içerisinde Türkiye'nin elinde böyle bir tezkerenin olması bir tedbirdir. Devletin bu tedbiri alması, Hükümetin bu tedbiri öngörmesi, Meclisimizin de bu tedbire onay vermesi elbette ülkemizin yararınadır" yanıtını verdi.

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, bir soru üzerine Almanya'daki seçim sonucunu da değerlendirdi. Başbakan Merkel'in seçimin galibi olacağının öngörülebilen bir durum olduğunu belirten Bozdağ, "Görünen köy, kılavuz istemez. Gördüğüm kadarıyla AlmanyaVatandaş Sayın Merkel'i daha gerçekçi daha realist buluyor" dedi.

Yeşiller Partisi'nin oylarında düşüş olduğunun ifade edilmesi üzerine ise Bozdağ, "Realist olma konusunda Alman halkına umut veremediler. Dünyanın neresinde olay varsa Yeşiller o olayda oluyor. Bizim Gezi olaylarında da onlardan vardı. Geldiler, hatta Almanya'dan destek verdiler. Gezicilere destek vereceklerine, meydanlarda dolaşacaklarına, Alman halkının kapısına gitseler, onların gönülünü almak için uğraşsalar belki bugün daha başarılı olurlardı" ifadelerini kullandı.

"Sayın Müftü bir başka yere gidecekti. Bu olayla alakası yok"

İstanbul Dolmabahçe Camisi müezzinin gezi parkı olaylarının ardından "camide içki içilmedi" dediği için görevden alındığı iddialarının ifade edilmesi üzerine Bozdağ, bunun yanlış ve çarpıtma bir haber olduğunu söyledi.

Olay gecesi camide yaşananlar kapsamında, orada bulunan kamu personelinin görevlerini yerine getirip getirmediğinin, elbette soruşturulacağını belirten Bozdağ, bu soruşturmanın selameti açasından da bir takım tedbirler alındığını bildirdi. Bozdağ, bir söz üzerinden değerlendirme yapmanın yanlış bir olacağına işaret ederek, şöyle konuştu:

"Bu olayla hiç alakası yok. Sayın Müftü, azami görev süresi ilçe müftülerin de 5 yıldır, bunu doldurduğu için yönetmelik gereği rotasyona tabi tutulmuştur. Bu olay olmasaydı da Sayın Müftü bir başka yere gidecekti. Bu olayla alakası yok.

Müezzinle ilgili konu da soruşturmaları devam ediyor. Görevine ilişkin kısımlarda ihmal ve kusuru varsa gereği yapılır. Yoksa da ona göre adım atılır."

Görev yeri değişikliklerinin ceza olarak algılanmaması gerektine işaret eden Bozdağ, bunun kamu görevlilerinin her zaman yaşadıkları bir durum olduğunu belirtti.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları