loading
close
SON DAKİKALAR

O sözlere açıklık getirdi!

O sözlere açıklık getirdi!
Tarih: 24.02.2013 - 09:10
Kategori: Siyaset

‘Ayaklarımın altındaki etnik milliyetçiliktir’

‘Ayaklarımın altındaki etnik milliyetçiliktir’

Başbakan, Kızıltepe’deki sözlerini dün İstanbul’da tekrar etti. Aynı sözleri Rize’de de söyleyeceğini açıkladı

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan dün İstanbul Zeytinburnu’nda düzenlenen kentsel dönüşüm projeleri yıkım ve anahtar teslim töreninde, Mardin’de söylediği “Etnik milliyetçiliği ayaklar altına aldık” sözünü yineledi. Erdoğan, “Bunu Rize’de söyleyemezsin” diyen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na da hodri meydan dedi. Erdoğan özetle şunları söyledi:

‘Mardin çok heyecanlı’

“Mardinli kardeşlerimizin, Türkiye’deki çözüm atmosferinden dolayı çok heyecanlı, çok umutlu olduklarını yerinde gördük. Kızıltepe’de bir ifade kullandım. Dedim ki ’Bu süreçte bizim karşımıza, Kürtlükle de Türklükle de çıkılmasın... Biz her türlü milliyetçiliği ayaklarının altına almış bir iktidarız.’ Aynı ifadeyi bugün İstanbul’da da söylüyorum. Kimse bizim karşımıza Kürtlükle de Türklükle çıkmasın. Biz her türlü milliyetçiliği ayaklarının altına almış bir iktidarız.”

Kılıçdaroğlu’na yanıt

Başbakan Erdoğan, Kılıçdaroğlu’na da şöyle seslendi: “Sıkıysa, samimiysen, dürüstsen ben bu ifadelerin aynını yakında Rize’ye gideceğim, Rize’de de kullanacağım, söyleyeceğim. Peki söylediğimde sen ne yapacaksın onu söyle... Kızıltepe’de, ’ayaklarımın altındadır’ dediğim milliyetçilik, etnik kökene dayalı milliyetçiliktir, yani ırkçılıktır, yani kafatasçılıktır. Biz 76 milyonu tek bir millet olarak görüyoruz. Milliyetçiliği de işte o 76 milyona hizmet etmek olarak görüyoruz. Salı günü grup toplantımızda inşallah bu meseleyi etraflıca ele alacağız.”

Ateşkes ve sınırı terk!

Başbakan Erdoğan dün Dubai’ye hareketinden önce, İmralı’da BDP’lilerin yaptığı görüşmeyle ilgili şunları söyledi: “Bizim sürece ilişkin sürekli verdiğimiz mesaj silahların bırakılmasıdır. Silahların bırakılmasıyla birlikte ülkemizdeki terör örgütüne mensup insanların ülkemizi terk etmeleridir. Bu konuda daha önce yaşanmış bazı tahlisiz gelişmelerin yaşanmaması için de tedbirlerimizi alırız dedik. Temenni ederim ki bu istikamette adımlar atılır. İşte bütün ülkeyi dolaşıyoruz. Refahın huzurun beklentisi var her yerde. Taşın altına hep birlikte elimizi,vücudumuzu koymalıyız ve bu neticeyi almalıyız.”

‘İstanbul’a vize olsaydı...’

Başbakan Erdoğan, İstanbul’un son yıllarda çok büyük göç altığını vurgularken, geçmişteki önerisini de hatırlattı: “Ben ’Vize uygulaması, nakil ilmühaberi’ dediğim zaman, o günün hükümetleri ’Siz bu ülkede insanımıza seyahat özgürlüğünü mü engelliyorsunuz?’ dediler. O gün adımlar atılmış olsaydı, bugün belki de biz bu sıkıntıları yaşamayacaktık.” Kentsel dönüşümle Zeytinburnu’nda 451, Esenler’de 280 konutun anahtarı teslim edilirken, Erdoğan, “Anamuhalefet partisi de kol kola olduğu marjinal sol örgütler de terör örgütleri de bu dönüşümün gerçekleşmesini istemiyorlar. Çünkü mağduriyet diyerek, fırsat devşiriyorlar” dedi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları