loading
close
Dolar: TL
Euro: TL
Sterlin: TL
SON DAKİKALAR

O sözlerini böyle savundu

O sözlerini böyle savundu
Tarih: 25.08.2012 - 18:33
Kategori: Siyaset

''Tüm okulları imam hatibe dönüştürme şansını yakaladık'' diyen AKP Muğla Milletvekili Ali Boğa, yaptığı açıklama için kendini savundu...

AKP Muğla Milletvekili Ali Boğa, 22 Ağustos'ta Muğla İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği'nin düzenlediği pilav günü etkinliğinde, "Tüm okulları imam hatibe dönüştürme şansını yakaladık" demişti.

Boğa, yazılı bir açıklama yaparak, sözlerinin amacını anlattı, kendisini savundu.

Boğa, yaptığı açıklamanın temel amacının, imam hatip lisesi kayıtlarının artırılmasının yanı sıra, 4+4+4 sistemiyle getirilen, Kuranıkerim ve Hz. Muhammed'in hayatının öğretileceği seçmeli derslerin teşvik edilmesinden ibaret olduğunu savundu.

Milletvekili Boğa, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

''Bir kısım medyada iddia edildiği gibi sadece imam hatip liselerine dayalı tek tip bir eğitim anlayışını savunmam söz konusu değildir.

Tek tip bir eğitim anlayışını savunmak kişisel dünya görüşüm, bürokratik geçmişim, Türkiye'nin eğitim ihtiyaçları, mensubu olduğum AK Parti'nin hak ve özgürlükler anlayışı ve eğitim vizyonu ile kesinlikle bağdaşmamaktadır.

Bununla birlikte, imam hatip liselerine kayıt sayısının artırılmasının ve diğer okullarda söz konusu seçmeli derslerin teşvikinin tarihini bilen, milletini seven, inancıyla barışık, küresel yenilik ve gelişmelere açık bir nesil yetiştirilmesine yardımcı olarak Türkiye'nin geleceğine yarar sağlayacağı görüşümü muhafaza ettiğimi yineliyorum. Takdiri yüce milletimizin aziz vicdanına havale ediyorum.''

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları