loading
close
SON DAKİKALAR

O yoksa biz varız

O yoksa biz varız
Tarih: 11.02.2012 - 19:38
Kategori: Siyaset

CHP milletvekilleri dün TÜYAP Kitap Fuarı'nda İkinci Ergenekon davasında 2 yılı aşkın bir süredir tutuklu bulunan Mustafa Balbay'ın kitaplarını imzaladı.

CHP İstanbul Milletvekili ve Cumhuriyet yazarı Mustafa Balbay’ın kitaplarını imzaladı. Gazete yöneticileri, yazarları ve çalışanları da etkinliğe katılarak destek verdi.

Fuarın son gününde, dün Cumhuriyet Kitapları standında “Balbay gelemiyor, biz varız” söylemiyle düzenlenen imza günü etkinliğine, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Grup Başkanvekili, Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Amasya Milletvekili Ramis Topal, İzmir Milletvekili Prof. Hülya Güven, Denizli Milletvekili İlhan Cihaner, İstanbul Milletvekilleri Oktay Ekşi, Süleyman Çelebi, Sedef Küçük, Mahmut Tanal, Mevlüt Aslanoğlu, İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel ve Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt ile gazetemiz yazarlarından Alev Coşkun, Prof. Erol Manisalı, Ergin Yıldızoğlu, Prof. Coşkun Özdemir, Meriç Velidedeoğlu, Faik Bulut, Öner Yağcı, Zekiye Yüksel katıldı.

Etkinlikte konuşan Gürsel Tekin, “Stant çok dramatik. İlginin üst boyutta olmasına sevindim. Türkiye’nin de buna ihtiyacı var” dedi.

‘Millet iradesi tutukludur’

Sakarya’nın Pamukova ilçesinde yaptığı bir konuşma nedeniyle hakkında fezleke hazırlandığını anımsatan Muharrem İnce “Önümüzdeki günlerde o fezlekeyi Meclis kürsüsünden yırtacağım” dedi.

İnce “Balbay, faşist AKP iktidarında tutukludur” ifadelerini kullandı.

Oktay Ekşi millet iradesinin hapsedilmesinin ne kadar yanlış olduğunun anlaşılması için destek amacıyla bir araya geldiklerini vurguladı.

Mahmut Tanal toplumun aydınlanması uğruna hem sağlıklarını hem de özgürlüklerini feda eden tutuklu gazeteci, milletvekilleri ve aydınlar için bir araya geldiklerini belirtti.

Süleyman Çelebi de bir dayanışma buluşması gerçekleştirdiklerini, yalnız Balbay değil tüm siyasi hukuksuzluğa uğrayanlar için mücadele verdiklerini ifade etti.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları