loading
close
SON DAKİKALAR

Obama Suriye kararını verdi!

Obama Suriye kararını verdi!
Tarih: 01.09.2013 - 10:49
Kategori: Dünya

ABD Başkanı Barack Obama, Suriye konusunda beklenen açıklamasını yaptı...

Obama Suriye operasyonu konusundaki kararını verdi.

İŞTE OBAMA’NIN AÇIKLAMASI

“Şu karara vardım ki: Amerika bir operasyon başlatmalı fakat, oraya asker yollamayacağız. Asker karaya ayak basmayacak. Biz istediğimiz zaman Suriye’ye operasyon düzenleyebiliriz. Ancak daha net kararı vermedim. Operasyon kararını oylamaya sunacağım. Biz istediğimizde bu operasyonu 2 günde de 2 haftada da yaparız. Kimse kimyasal silahların kullanımına karşı sessiz kalamaz. Biz de kalamayız.

Kimyasal silahların kullanılmasının kesin bir ihlali var. Türkiye ve Lübnan gibi ülkeler için de açık bir tehdittir. Ya da bize zarar verebilecek terör örgütlerinin eline geçebilecek silahlardır bunlar. Suriye’de rejim hedeflerine yönelik ABD’nin harekete geçmesi kararını aldım. Bizim müdahalemiz sınırlı olacak. Bölgede askeri olarak varlığımız konuşlanmış durumda ve ne zaman istersek de vurmaya hazırız.

BM’den bir karar çıkmadan ilerlemeye hazırız. Bugüne kadar da felç olduğunu görüyoruz. Başbakan Cameron harekete geçilmesi kararını desteklemesine rağmen bu kararı parlamentodan geçiremedi.

Bu kararı kongre kararı olmadan da uygulamaya geçirebilirdik. Askeri güç kullanımı kadar bir başkanı zorlayan pek az şey vardır. Ancak böylesi bir durum karşısında hiç harekete geçmezsek bunun sonuçlarına da katlanamayız. Böyle korkunç bir suç işleniyorsa ve harekete geçilmiyorsa böyle kişilere karşı nasıl bir mesaj vermiş oluruz? Mesela nükleer silah geliştirenler, soykırım suçu işleyenler. Çocuklarımızı böyle bir dünyada yetiştiremeyiz. Ben her ülkenin bizim aldığımız karara sağdık kalmasını beklemiyorum. Amerikan halkına seslenmek istiyorum. Artık savaştan yorulduğunuzu biliyorum ve Suriye’deki sorunu bir savaşla çözemeyiz. Bu nedenle bir kara operasyonu düşünmüyoruz. 

Muhaliflere desteğimiz sürecek. Şam’da yaşananlara seyirci kalamayız.Sayısız bireyin katledilmesine seyirci kalamayız. Hem dünyaya hem de Kongre’ye bu mesajı veriyorum. Bu yolda birlikte yürüyeceğiz. Hepinize teşekkür ediyorum.”

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları