loading
close
SON DAKİKALAR

Ocak ayından sonra kayıt alınmayacak!

Ocak ayından sonra kayıt alınmayacak!
Tarih: 28.11.2013 - 18:20
Kategori: Gündem

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, dershanelerin kapatılmasıyla ilgili hazırlanan taslak konusunda AK Partili vekilleri bilgilendirdi...

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, dershanelerin kapatılmasıyla ilgili hazırlanan taslak konusunda AK Partili vekilleri bilgilendirdi. Toplantı sonunda açıklama yapan Bakan Avcı, 'Başbakan da Rusya dönüşü açıkladı, bu konuyu kokutmamak lazım. Bu işi bir an önce neticelendirmek en doğrusu' dedi.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, gazetecilerin sorularını yanıtlıyor:

-Kamuoyunda yanlış bilinen konular milletvekili arkadaşlarımızla paylaştık. Kimlerle görüştük ne tür öneriler alıyoruz. Arkadaşlarımızla paylaştık. Verimli toplantı oldu.

-Özel okula dönüşme kriterlerine esneklik sağlayabileceğimizi ifade ettik. Açık lise ya da akademik lise önerisini içeriğini anlattık.

-Özel okula dönüşemeyenler, özel akademik liseye dönüşebilirler. Bu ikisine de dönüşemeyenler Özel etüt eğitim merkezleri olabilirler. Kimseyi mağdur etmeden dönüşümü gerçekleştireceğiz

- Vekillerle görüş birliği var

-Arsa teşviki, kredi kolaylığı gibi teşvik çalışmaları var

-Dönüşümü kabul etmeyenlerin dershanelerini halk eğitim merkezi yapabiliriz.

-Özel, ücretli etüt merkezleri kapatılacak

- Okunma salonları devam edecek

BU KONUYU KOKUTMAMAK LAZIM

Durmadan yalan yanlış speklülasyonlar yapılıyor. Bunları önlemek bakımından bu işi bir an önce neticelendirmek en doğrusu. Bu konunun uzadıkça, Başbakanımızın tabiriyle kokutulması söz konusu oluyor. Onlarla ilgili arsa teşviki, kredi kolaylığı gibi pek çok kalemde çalışmalarımız var. Ama bunlar sadece MEB’in karar vereceği şeyler değil, Bakanlar Kurulu’nun enine boyuna artılarıyla eksileriyle kararlaştırması gereken konular. Etüt merkezinde, bir üst sınava hazırlama kursu verilemeyecek.

TASLAK PAZARTESİ GÜNÜ SUNULACAK

-Pazartesi günü Bakanlar Kurulu'na yeni taslakla ilgili sunum yapacağız. Biz alternatiflerimizi de zenginleştirerek, açık lise üzerinden çalışıyorduk, akademik liseleri olsun. spor, güzel sanatlar lisesi. Onlar da buradan ders alsalar iyi olur dediler sektörden. Bakanlar Kurulu’nda da sunacağımız konular onaylanır ve tasarıya dönüştürün derlerse biz tasarımızı yaparız.

OCAK'TA SONRA KAYIT ALINMAYACAK

-Ocak ayından itibaren yeni kayıt alınamayacağını söyledik. Dershane işletmelerinin bir sorunu var. Ocak’tan itibaren biz kayıt alırız ve bir sonraki yılı planlarız. Dolayısıyla siz müsaade etmezseniz, biz finansman bakımından planlayamayabiliriz. Biz bu sorun üzerinde çalışıyoruz. Nasıl bir ön finansman sağlanabilir, ne tür ek tedbirler geliştirilebilir, bunların hepsini dediğim gibi bakanlar kurulu toplantısında da konuşma fırsatı buluruz..

MERKEZİ ORTAK SINAV

-Yarın ikinci sınav yapılacak

-Sınavlar tamamlandıktan sonra sorular paylaşılsın

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları