loading
close
SON DAKİKALAR

Öcalan'ın kitapları artık yasaklı değil

Öcalan'ın kitapları artık yasaklı değil
Tarih: 08.01.2013 - 11:17
Kategori: Sağlık, Yaşam

Abdullah Öcalan’a ait 3 kitabın da yer aldığı 13 yayınla ilgili yasak kararının devam etmesi talebini reddetti...

Kamuoyunda özgürlük hâkimi olarak bilinen TMK 10. madde ile görevli 3 Nolu Hâkim Halil İbrahim Kütük, aralarında Abdullah Öcalan’a ait 3 kitabın da yer aldığı 13 yayınla ilgili yasak kararının devam etmesi talebini reddetti.


12 Eylül döneminde kalan kararlar ile kitapların yasaklanması büyük tartışmalara neden oluyordu. Hükümet geçen temmuzda yürürlüğe koyduğu 3. Yargı Paketi ile yasak kitap ayıbına son vermişti. Yargı paketi nedeniyle Ankara Emniyet Müdürlüğü, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosu’na bir liste göndererek, 453 kitap, 645 dergi ve broşür hakkındaki yasak kararının devamı yönünde görüş bildirdi. Terör savcılığı kapsamına giren 67 eser de savcılık tarafından incelemeye alındı. TMK 10. Madde ile Görevli Cumhuriyet Başsavcıvekilliği, yaptığı incelemenin ardından aralarında Abdullah Öcalan’ın kitapları bulunan 13 kitap için yasak kararının devam etmesi için başvurdu. Savcılığın “yasaklansın” talebine rağmen, başvuruyu reddetti.


Bu kararla Öcalan’ın “Kürt Sorununda Demokratik Çözüm Bildirgesi”, “12 Eylül Faşizmi PKK Direnişi”, “Barışa Doğru Roma Konuşmaları” adlı eserlerinin üzerindeki yasaklar kalkmış oldu.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları