loading
close
SON DAKİKALAR

Öcalan'ın son fotoğrafı

Öcalan'ın son fotoğrafı
Tarih: 21.12.2013 - 01:14
Kategori: Siyaset

İmralı Cezaevi'nde hükümlü bulunan PKK lideri Abdullah Öcalan'ın yıllar sonra ilk fotoğrafı yayınlandı.

İmralı Cezaevi'nde hükümlü bulunan PKK lideri Abdullah Öcalan'ın yıllar sonra ilk fotoğrafı yayınlandı. Fotografta BDP'li Selahattin Demirtaş ile Pervin Buldan bir masada Öcalan ile birlikte görülüyor.

BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, Twitter üzerinden Abdullah Öcalan fotoğrafının gerçek olduğunu açıkladı. Twitter üzerinden Öcalan, kendisi ve Selahattin Demirtaş’ı çalışma masası etrafında gösteren fotoğrafın yayınlanması üzerine Hürriyet’in sorusunu yanıtlayan Buldan, “Fotoğraf gerçek. Bizim adadaki çalışma ortamımız. Ancak bize verilen fotoğraflardan biri değil. Bizden çıkmadı. Nereden çıktığını da bilmiyorum” dedi. İmralı'daki görüşmeden dikkat çeken bir nokta da boş duran koltuktu. O koltukta Öcalan-BDP görüşmesine eşlik eden ve not tutan MİT görevlisinin oturduğu öğrenildi.

Öcalan'ın son fotoğrafı

KANDİL’E GİDEN KARE DEĞİL

BDP yetkilileri, bu karenin, MİT görevlisince profesyonel makineyle çekilen ve kendilerine iletilen karelerden olmadığını belirttiler. Öcalan’ın fiziki koşulları ve sağlığıyla ilgili çıkan tartışmalar üzerine BDP heyetinin 17 Ağustos 2013’teki ziyaretinde 7 kare fotoğraf çekilmişti. Bunlar arasında Buldan, Demirtaş ve Öcalan’ın ayakta poz verdiği kareler de yer alıyor. Adalet Bakanlığı’nca görüşmeden birkaç gün sonra BDP Genel Merkezi’ne gönderilen o fotoğraflar Kandil’e de iletilerek, örgüt üyelerinin Öcalan’ın sağlığı ve koşullarıyla ilgili fikir edinmesi sağlandı. Buldan, bu karenin ise onlardan olmadığını, ancak yine yaz aylarında çekildiğini ve fotoğrafı yine “cezaevindeki görevlinin” çektiğini vurguladı. Buldan ayrıntı açıklamazken, fotoğrafı görüşmeye katılan MİT yetkilisinin cep telefonuyla çekmiş olabileceği belirtiliyor. Fotoğrafın sosyal medya aracılığıyla sızması BDP’nin yanı sıra iktidar kanadında da büyük şaşkınlık yarattı.

Bülent Sarıoğlu - Hürriyet

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları