loading
close
SON DAKİKALAR

ODTÜ Erdoğan'ı bekliyor

ODTÜ Erdoğan'ı bekliyor
Tarih: 18.12.2012 - 18:22
Kategori: Sağlık, Yaşam

Tayyip Erdoğan, Göktürk uydusunun uzaya gönderilişini canlı izlemek için ODTÜ'ye gidiyor...

16.15 2 bin polisin ODTÜ öğrencisine saldırısı başladı. Öğrencilerin üzerine bir anda gaz bombaları yağdı.

16.10 ODTÜ'lülerin TÜBİTAK yürüyüşü sloganlar eşliğinde sürüyor. Yürüyüşe katılım her geçen dakika artıyor.

15.50 ODTÜ öğrencileri "AKP'den hesabı gençlik soracak", "Tayyip defol, üniversiteler bizimdir" sloganlarıyla yürüyüşe geçti.

15.40 Yaklaşık bir saat önce yerleşke içerisindeki kantinleri ve amfileri gezerek eyleme çağrı yapan üniversiteliler, Fizik Bölümü kantini önünde buluştu. Binden fazla ODTÜ'lü, az sonra Tayyip Erdoğan'ın geleceği TÜBİTAK'a doğru yürüyüşe geçecek.

Göktürk uydusunun uzaya gönderilmesini canlı izlemek üzere TÜBİTAK'ın ODTÜ yerleşkesi içerisindeki Uzay Teknolojileri Araştırma Enstitüsü'ne gidecek olan Başbakan Tayyip Erdoğan, protestolarla karşılanacak. ODTÜ öğrencileri, hazırladıkları "Bilimi satan, emperyalist savaş çığırtkanı Tayyip ODTÜ'den defol" pankartı arkasında saat 15.30'da Fizik Bölümü kantini önünde bir araya gelerek TÜBİTAK'a doğru yürüyüşe geçecek.

ODTÜ'ye her gelişinde protestolarla karşılanan Tayyip Erdoğan için emniyet yine seferberlik ilan etti. 8 TOMA ve iki bine yakın çevik kuvvet polisi yerleşkeye konuşlandırıldı. Çevik kuvvet otobüslerinin kuyruk oluşturması dikkat çekti.


Erdoğan polissiz ve gözaltısız gelmiyor

Tayyip Erdoğan, 15 Aralık 2010'da da Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu toplantısı için kamuoyuna duyurmadan gizlice ODTÜ'ye gelmiş, başbakanın okula geldiğini öğrenen üniversiteliler bir yürüyüş gerçekleştirmişti. Yürüyüşe düzenlenen polis saldırısında 20 ODTÜ'lü gözaltına alınmıştı.

Sendika.org


 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları