loading
close
SON DAKİKALAR

'ODTÜ ormanı sahipsiz değil'

'ODTÜ ormanı sahipsiz değil'
Tarih: 25.08.2013 - 15:04
Kategori: Ekonomi

Melih Gökçek'in, projeye ilişkin sözlerine, ODTÜ Fikir Kulüpleri Federasyonu (FKF), önceki gece yaptığı açıklamayla sert bir yanıt verdi...

ODTÜ Fikir Kulüpleri Federasyonu (FKF) da Anakent Belediyesi’nin yapmak istediği ve ODTÜ Ormanı’ndan geçecek otoban tartışmalarına katıldı. Günlerdir süren protesto gösterilerine karşın Gökçek’in önceki gün yaptığı, “200 civarında ağaç taşınacak. Bazı kışkırtıcılar insanları tahrik ediyor. Bize yapılan ihbarlara göre bu kışkırtıcılığı ODTÜ’de kimya bölümündeki Prof. Ali Gökmen ve eşi yapmaktadır” açıklamasına ODTÜ FKF, sert yanıt vererek Gökçek’in hedef gösterdiği ODTÜ’lü akademisyenlere sahip çıktı.

“Yıllardır ODTÜ’yle derdi bitmeyen Melih Gökçek, şimdi de ODTÜ’den geçirmeye çalıştığı yola karşı çıkan hocalarımızdan Prof. Dr. Ali Gökmen ve Prof. Dr. İnci Gökmen’i hedef göstermiş. Görüyoruz ki Gökçek, ne Aralık’ta yaşananlardan, ne de Haziran Direnişi’nden ders almış”denilen açıklamada şunlar kaydedildi: “On dokuz senedir bu görevde bulunmasına karşın, trafiği rahatlatmak adına bir metre hattı döşemekten aciz bir belediye başkanının; sorunun çözümü için, yüzlerce ağacın kesilmesine sebep verecek şekilde ODTÜ’yü işaret etmesi de tesadüf değildir. Melih Gökçek’in derdi üyesi olduğu AKP ile aynıdır: İlericilik adına, aydınlanma adına ülkede ne değer varsa onunla kavga etmek, ona verebildiği kadar zarar vermek. Melih Gökçek’in bir türlü anlayamadığı şey ise bizce çok açık: ODTÜ’lü öğrenciler, mezunlar, akademisyenler, emekçiler; bu yolu ODTÜ’den geçirmeyecekler. Kendisini uyarıyoruz! Gezi Parkı’nda kesilen “üç-beş” ağacın, ODTÜ’de uyandırdığı etki gayet açıkken, ODTÜ ormanına dokunacak bir hamleden uzak durmalı ve bir kez daha hocalarımızı hedef gösterecek bir söylemde bulunmamalıdır! Yüzlerce ODTÜ öğrencisinin yaşadığı 100. Yıl mahallesi sahipsiz değildir. Gökçek’in kesmek isteği ODTÜ ormanı sahipsiz değildir. ODTÜ’nün değerli akademisyenleri, hocalarımız sahipsiz değildir.”

Mert Taşçılar / Cumhuriyet

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları