loading
close
SON DAKİKALAR

Odunpazarı Modern Müze’nin bedenini yaratan emekçiler için kitap

Odunpazarı Modern Müze’nin bedenini yaratan emekçiler için kitap
Tarih: 25.10.2020 - 10:22
Kategori: Kültür & Sanat

Eskişehir’de OMM- Odunpazarı Modern Müze’nin inşaatında çalışan ve müzeye emek veren insanların gerçek hikâyesini anlatan bir fotoğraf kitabı hazırlandı. “OMM’u Yapan İnsanlar” (The People Who Made OMM) adlı kitap OMM Yayınları’nca okura sunuldu.

Kitap, müzenin editoryal direktörü Büşra Erkara ile İstanbul’da yaşayan gazeteci Paul Benjamin Osterlund’un hazırladığı röportaj sorularından ve Emilio Hope’un çektiği fotoğraflardan oluşuyor.

Kitap, OMM inşaatında formen olarak görev alan Mehmet Akif Güler’in henüz tamamlanmamış müzeyi yoldan geçen meraklı bir çifte heyecan anlatmasından ilhamla hayata geçirildi. OMM’a emek verenlerin hikâyelerini, zanaatlarına olan bağlılıklarını anlatan kitapta Ziya Kanbur, Ramazan Korkmaz, Eşref Koçak ve diğer 18 emekçinin gerçekçi monokrom portreleri yer alıyor.

Tasarımını Studio PUL’un üstlendiği kitapta Batuhan Keskiner’in mimari fotoğrafları da yer buluyor.

Emilio Hope, kitap projesi hakkında şöyle düşünüyor: “Projemizin amacı oldukça netti: Müzeyi yaratan işçilerin yüzü ve sesi olmak. Estetik anlamda tatmin edici, güzel bir kitap yaratmanın ötesinde, toplumsal bağlamda değeri olan bir proje hedefledik. OMM toplumdan birinin, o toplumdaki herkesi bir araya getirmesi düşüncesiyle inşa ettiği bir müze. Bu müzeyi elleriyle yapan işçileri kitaba taşımak OMM’un felsefesiyle birebir örtüşüyor.”

Türkçesi sadece bin adet basılan ve İngilizce baskısı da bulunan “OMM’u Yapan İnsanlar” kitabı Eskişehir’de OMM Dükkân şubelerinden ve İstanbul Minoa kitabevinden temin edilebilir.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları