loading
close
SON DAKİKALAR

'Oğlumu oradan getirin'

'Oğlumu oradan getirin'
Tarih: 24.08.2012 - 10:38
Kategori: Sağlık, Yaşam

Hakkâri’de çatışmaların artması üzerine yol güvenliğinin sağlanamaması nedeniyle tezkere alan ancak kentten ayrılamayan askerin annesi BDP’li milletvekilinden yardım istedi...

BDP’li Esat Canan’ı arayan anne, “Hem benim oğlum hem de onunla tezkere almış 37 kişi Hakkâri’de bekliyor. Van’dan uçağa binmeleri lazım ama gidememişler” diyerek yardım istedi. Helikopterlerin sürekli operasyonda olması nedeniyle askerlerin Van’a götürülemediğini öğrenen Canan, Hakkâri Valisi’ne giderek, “Çocukları bana verin, ben otobüs tutup, Van’a kadar kendilerine eşlik edeyim ve ailelerine sağ salim kavuşmalarına yardım edeyim” teklifinde bulundu. Ancak Canan’ın teklifi kabul edilmedi.

Hakkâri’de yaklaşık bir aydır süren çatışmalar bölgede yaşamı olumsuz etkilerken, askerde olan çocuklarıyla ilgili kaygılanan aileler de farklı yöntemler deniyor. Çatışmaların yoğun olduğu dönemde, Hakkari’den rasgele bir numara çevirip, askerde olan çocuklarını soran ailelerin ardından şimdi de tezkere alan ancak çatışmalardan dolayı kentten ayrılamayan bir askerin annesi BDP’li Esat Canan’ı arayarak yardım istedi.

37 asker daha bekliyor

Canan’ın verdiği bilgiye göre, kendisini arayan ve kendisini asker annesi olarak tanıtan bir kadın, “Oğlumla birlikte 37 asker tezkere almış ancak çatışmalardan dolayı Hakkâri’den ayrılamıyor. Van’dan uçak bileti aldık. Gidemezlerse bilet de yanacak. Lütfen yardım edin” dedi.

Bunun üzerine yetkililerle görüşen Canan, “Asker anneleri beni arıyor, yardım istiyor. Çocukları tezkere almış ancak şehirden ayrılamamışlar. Helikopterle Van’a gönderin, aileler çocuklarına kavuşsun” dedi. Yetkililer ise yoğun çatışmalardan dolayı helikopterlerin sürekli operasyonda olduğunu, askerlerin karayoluyla tek başlarına çıkmasına izin verilmediğini, yakın zamanda mutlaka güvenli bir şekilde götürüleceklerini” anlattı. Canan bunun üzerine Van Valisi Orhan Alimoğlu’nu arayarak “Askerler şehirden ayrılamıyormuş. Ben yardım etmeye hazırım. Bunun için her şeyi göze alırım. Araç kiralayayım, milletvekili olarak kendilerine eşlik edeyim, onları Van’a sağ salim götüreyim. Van yolunda bir sıkıntı olacağını da sanmıyorum” teklifinde bulundu. Ancak Canan’ın teklifi olumlu karşılanmadı.


ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları