loading
close
SON DAKİKALAR

''Oğlumuzun ölümünde açık ihmaller var''

''Oğlumuzun ölümünde açık ihmaller var''
Tarih: 06.12.2012 - 12:16
Kategori: Sağlık, Yaşam

Maraş'ta kendini öldüren asker Emre Tanık'ın ailesi oğullarının ölümünde açık ihmaller bulunduğunu ileri sürdü...

Maraş’ın Andırın İlçesi’nde askerlik görevini yaparken intihar eden jandarma er Emre Tanık’ın annesi Refiye ve Ağabeyi Şakir Tanık, oğlunun birliğini ziyaret etti.

Andırın İlçe Jandarma Komutanlığı’nda askerlik yapan ve aynı zamanda ABD vatandaşı olan Emre Tanık, 26 Kasım’da nöbet tuttuğu sırada G-3 piyade tüfeği ile intihar etti. Psikolojik sorunları bulunduğu ileri sürülen Emre Tanık, olay yerinde öldü.

Aile bu olayın ardından Emre’nin ölümünde pek çok şüphe bulunduğunu savunarak soruşturmanın derinleştirilmesini alep etti. Emre’nin psikolojik durumu müsait olmamasına rağmen kendisine silahlı nöbet tutturulmasını eleştiren aile, otopsi raporunda da şüpheli ifadeler olduğunu savundu.

Bu şüphelerden yola çıkan Tanık ailesi Emre’nin birliğine gidip olay yerini görmek istedi. Aile, bu amaçla önceki gün Kahramanmaraş’a gitti. Önce oğullarının psikolojik tedavi için gittiği Kahramanmaraş Devlet Hastanesi’ni ziyaret eden Tanık ailesi, daha sonra Emre’nin askerliğini yaptığı Andırın İlçesi’ne geçti. Refiye ve Şakir Tanık, burada askeri yetkililerle görüştü.

Ziyaretin ardından Radikal’den Enis Tayman açıklamalarda bulunan Şakir Tanık, “Hem Andırın’a hem Gaziantep’e gittik. Savcı ile görüştük. Olay yerinde arkadaşları ile konuştuk. Çok çok büyük ihmaller olduğun gördük ve teyit ettik” dedi. Emre’nin kendisinin de bazı notlarına ulaştıklarını kaydeden Şakir Tanık, soruşturmanın selameti açısından daha fazla bilgi veremeyeceğini belirtti. Tanık, yalnızca daha önce Radikal’e ulaşan bilgiler arasında bulunan kavga olayını da doğruladı. Şakir Tanık şöyle konuştu: “Kardeşimin üst devreleri ile arasında geçen tartışma ve kavga maalesef doğruymuş.”

Bu arada kendilerini ABD Büyükelçiliği’nden de aradıklarını ifade eden Şaker Tanık, “Konsolosluktan da aradılar. Pazartesi ya da salı günü Ankara’da görüşeceğiz. Büyükelçilik yetkililerine de bilgi vereceğiz. Bu işin peşini bırakmayacağız. Başka Emre’lerin ölmesini istemiyoruz” diye konuştu.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları