loading
close
SON DAKİKALAR

Öğrenciler fişlendi

Öğrenciler fişlendi
Tarih: 27.01.2013 - 14:37
Kategori: Eğitim

Üsküdar Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü öğrencilere imza karşılığında vermek üzere 'Peygamberimizin Hayatı' isimli kitaplar dağıttı...

Üsküdar Kaymakamlığı ve Üsküdar İlçe Milli Müdürlüğü, 21 Ocak günü ilçedeki tüm resmi ve özel okullara “Acele” başlıklı bir yazı göndererek bir yetkili ve iki hizmetli ile birlikte İrfan Yücel tarafından yazılan “Peygamberimizin Hayatı” isimli kitabın öğrencilere imza karşılığında dağıtılmasını istedi. Yazıda imza sirkülerinin bir nüshasının da İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Din Öğretimi Bölümü’ne gönderilmesi talep edildi.

Bunun üzerine ilçedeki okullarda görev yapan Eğitim-Sen’li öğretmenler bunun öğrencileri fişleme anlamı taşıdığını belirterek dağıtım yapmayacaklarını belirttiler.

Üsküdar Cumhuriyet Ticaret Meslek Lisesi’nde ise öğretmenlerle okul idaresi arasında kitap dağıtımı konusunda sert tartışmalar yaşandı. Eğitim-Sen işyeri temsilcisi İlknur Birol, kararın kendilerine yazılı olarak verilmesini, kendisinin de dağıtmama gerekçesini idareye yazılı olarak vereceğini söyledi. Öğretmenlerin kitabı dağıtmamakta direnmesi üzerine müdür yardımcısı ve hizmetliler sınıflara girerek imza karşılığında kitapları çocuklara dağıttı. İlknur Birol ise gazetemize yaptığı açıklamada, “Ben siyasete alet olmak istemiyorum. Kararın bana yazılı olarak iletilmesini istedim ancak verilmedi. Bunu din karşıtlığı gibi göstermek isteyebilirler ancak ben bu tartışmalara girmem. Okul yönetimi din polisliği yapıyor. Okullarda bu tür şeyler kamu aracılığıyla yapılırsa başka anlamlar ortaya çıkar ve okullar bölünür” dedi.

Eğitim-Sen İstanbul 2 No’lu Şube Başkanı Hamdi Çalık da öğrencilere imza karşılığında dağıtılan kitabın Milli Eğitim’de dinselleştirmeye yönelik bir adımdan öte anayasal suç olduğunu söyledi. Kitapların dağıtımında Eğitim-Sen’li hiçbir öğretmenin görev almadığını belirten Çalık, “Kaymakamlık ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü açıkça suç işlemektedir. Çünkü öğrenciler kitabı almadıklarında fiili olarak dinsel inancını veya din karşısındaki görüşünü açıklamaya zorlanmış olacak ve bu onların fişlenmesine neden olacak.

Bunu imza karşılığında dağıtmalarının altındaki gerçek neden bu. Biz Eğitim-Sen’li öğretmenler olarak bu hukuksuzluğa alet olmayacağız ve sorumlular hakkında suç duyurusunda bulanacağız” diye konuştu.

Cumhuriyet

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları