loading
close
SON DAKİKALAR

''Öğrencilerin en az yüzde 66,73’ü imam hatip ve meslek lisesine gidecek''

''Öğrencilerin en az yüzde 66,73’ü imam hatip ve meslek lisesine gidecek''
Tarih: 07.08.2014 - 14:44
Kategori: Siyaset

İstanbul Milletvekili Serter, ''Öğrencilerin en az yüzde 66,73’ü imam hatip ve meslek lisesine gidecek''

İstanbul Milletvekili Nur Serter, Milli Eğitim Bakanlığının e-okul sistemi üzerinden yayınladığı kontenjanlara göre, en az 850 bin öğrencinin anadolu imam hatip liselerine ve mesleki ve teknik anadolu liselerine gitmek zorunda kalacağını belirterek, “Öğrencilerin en az yüzde 66,73’ü imam hatip ve meslek lisesine gidecek” dedi.

Serter, “Kayıt kabusu ve İHL dayatması arkasındaki isim: Bilal Erdoğan” başlıklı yaptığı açıklamada, “Bilal Erdoğan 26 Ağustos 2013′de ‘artık düz lise düşünmeyelim’ dedi. Düz liselerin tümü kapatıldı. ‘Kısa sürede İHL’lerde 1 milyon öğrenci olacak’ dedi. İHL sayısı 973’e ulaştı” dedi.

Aileler ve öğrencilerin genel liseler kapatıldığı için zorla İHL veya meslek liselerine gitmeye zorlandığını iddia eden Serter, şunları kaydetti; “Milli Eğitim Bakanlığının e-okul sistemi üzerinden yayınladığı kontenjanlara göre, 545 bin 305 öğrenci mesleki ve teknik anadolu liselerine, 204 bin 290 öğrenci anadolu imam hatip liselerine, 157 bin 80 öğrenci ise çok programlı anadolu liselerine gitmek zorunda bırakılacaktır. Bu verilere göre en az 850 bin öğrenci anadolu imam hatip liselerine ve mesleki ve teknik anadolu liselerine gitmek zorunda kalacaktır. Çok programlı anadolu lisesine kayıt yaptıran bir öğrenci yüzde 70 ihtimalle bu liselerin imam hatip ya da mesleki ve teknik kısımlarına geçmek zorunda kalacaktır.”

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları