loading
close
SON DAKİKALAR

Öğrencilerin kuyruk çilesi

Öğrencilerin kuyruk çilesi
Tarih: 05.09.2011 - 16:24
Kategori: Şehir

ZONGULDAK Karaelmas Üniversitesi’ne (ZKÜ) kayıt yaptıracak öğrenciler, harç (öğrenci katkı payı) ücreti ve kayıt giderini yatırabilmek için banka önünde uzun kuyruk oluşturdu. Bilgisayar sistemindeki arıza nedeniyle sıcakta uzun süre bekleyen öğrenciler v

ZKÜ’nün 2011- 2012 eğitim ve öğretim yılı kayıtları başladı. Üniversitenin fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokulu programlarını kazanan öğrenciler, 4 gün sürecek kayıtların ilk gününde harç çilesi yaşadı. Öğrenciler, sabahın erken saatlerinden itibaren harç ücretinin ilk taksidi ve 50 liralık kayıt giderini yatırabilmek için bankanın şehir kampüsünde oluşturduğu şubesi ile kent merkezindeki şubesinde sıraya girdi.

Ancak bankanın bilgisayar sistemindeki arıza nedeniyle işlemlerde gecikme olunca kuyruk da bankanın dışına taştı. Kentin en işlek caddesinde kaldırımda uzun kuyruk oluşturan öğrenciler ve veliler, duruma tepki gösterdi. Uzun süre bekleyen öğrencilerden bazıları ellerindeki dosyaları başlarının üzerine koyarak sıcaktan korunmaya çalıştı. Bazı veliler de suyla yüzlerini yıkayarak serinledi.

51 yaşındaki öğretmen Yaşar Koca, Tıp Fakültesi’ni kazanan kızı 19 yaşındaki Yasemin Koca’nın kaydı için İsparta’dan geldiğini belirterek, "Bankadaki sorun nedeniyle mağdur olduk. Parayı yatıramadık ve kayıt işlemleri de gecikti. Sabah 7’den bu yana bekliyoruz. Saat 11.00’de kayıtlar başlayacak. Ama vakit geçti, biz hala parayı yatıramadık" dedi.

Kütahya’dan gelen 19 yaşındaki Ali Can ise 1 saattir sırada beklediğini söyledi. Ali Can, sistemin çalışmaması nedeniyle kuyruğun da uzadığını belirtti.

ZKÜ Basın Halkla İlişkiler Koordinatörü Yard. Doç. Dr. Halil Yıldırım, sorunun bankadaki sistemden kaynaklandığını, çözmek için çalıştıklarını, öğrencilerin mağdur olmaması için kampüste çeşitli ikramlarda bulunduklarını belirtti.


 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları