loading
close
SON DAKİKALAR

Öğretmen alımlarında dindar nesil kriterleri

Öğretmen alımlarında dindar nesil kriterleri
Tarih: 28.07.2012 - 16:16
Kategori: Eğitim

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in açıkladığı branşa göre öğretmen ihtiyaçlarını gösteren listede din kültürü ve ahlak bilgisi 3. sıradaki yer aldı...

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, dün yaptığı basın açıklamasıyla gelecek 10 yıl içinde öğretmene ihtiyaç duyulacak branşları açıkladı.

Dinçer, açıklamasında 2023 yılını hedef alarak yaptıkları projeksiyonlarla öğretmen ihtiyacının hangi alanlarda yoğunlaşacağına ilişkin ilk belirlemeleri yaptıklarını ve üniversite tercihi yapacak gençlerden tercihlerini yaparken belirledikleri alanlara yönelmelerini istedi.

İhtiyaç duyulan yirmi branştan oluşan listede birinci sırada rehber öğretmenlik, ikinci sırada ilköğretim matematik öğretmenliği yer alırken üçüncü sırada ise din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliği bulunmakta.

Din kültürü 3. sıradayken felsefe 19. sırada


 Çelik’in açıkladığı listede din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliği 3. sırada yer alırken, biyoloji öğretmenli 14., matematik öğretmenliği 15.,kimya öğretmenliği 17., fizik öğretmenliği 18. ve felsefe öğretmenliği 19. sırada yer aldı. Öğretmen açığı bulunduğu bilinen bütün bu branşların din kültürü ve ahlak bilgisi branşının gerisinde kalması AKP iktidarının dindar nesil projesine verdiği önemi akıllara getirmekte.

4+4+4 düzenlemesi din öğretmeni ihtiyacını artırdı


 Din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenine bu kadar ihtiyaç duyulmasının bir nedeni dindar nesil yetiştirme peşindeki AKP’nin bu branşta görülecek öğretmen açığına karşı tahammül göstermeyecek olmasıyken diğer nedense 4+4+4 düzenlemesiyle birlikte gündeme gelen dini içerikli seçmeli dersler.

4+4+4’le birlikte ortaokul ve liselerde din kültürü ve ahlak bilgisi dersinin yanı sıra Kur'an-ı Kerim, Hazreti Muhammed'in hayatı ve temel dini bilgiler derslerinin seçmeli olarak okutulacak olması nedeniyle din dersi hocalarına olan ihtiyaç artmış durumda.

MEB'in yayınladığı listenin tamamı şu şekilde:

1-Rehber Öğretmen, 2-İlköğretim Matematik Öğretmenliği, 3-Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği, 4-Türkçe Öğretmenliği, 5-Beden Eğitimi Öğretmenliği, 6-Fen ve Teknoloji Öğretmenliği, 7-Sosyal Bilgiler Öğretmenliği, 8-İngilizce Öğretmenliği, 9-Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği, 10-Almanca Öğretmenliği, 11-Görsel Sanatlar/Resim Öğretmenliği, 12-Müzik Öğretmenliği, 13-Teknoloji ve Tasarım Öğretmenliği, 14-Biyoloji Öğretmenliği, 15-Matematik Öğretmenliği, 16-Coğrafya Öğretmenliği, 17-Kimya Öğretmenliği, 18-Fizik Öğretmenliği, 19-Felsefe Öğretmenliği, 20-Tarih Öğretmenliği

sol haber

 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları