loading
close
SON DAKİKALAR

Öğretmen dağılımı yapabilmek için soruldu

Öğretmen dağılımı yapabilmek için soruldu
Tarih: 10.11.2013 - 21:43
Kategori: Gündem

Bakan Avcı, Kuran ve Peygamberin Hayatı dersini tercih eden öğrencileri sorulmasının nedenini açıkladı...

UNESCO'nun 37. Genel Kurul toplantısı için Paris'te bulunan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 75. yılında Türkiye'nin Paris Büyükelçiliğinde düzenlenen anma törenine katıldı. Törenin ardından basın toplantısı düzenleyen Avcı'ya, bakanlığın okullardan Kuran dersini tercih eden öğrencileri sormasına ilişkin haberler hatırlatıldı.

"Öğretmen dağılımını yapabilmek için soruldu"

“Biz sadece din dersi veya seçmeli Kuran dersi veya peygamber efendimizin hayatı ile ilgili değil bütün seçmeli derlerimizde nerede kaç öğrenci seçiyor bunları bilmek durumundayız" diyen Bakan Avcı, şunları söyledi:

"İzmir de zannediyorum bu sorduğunuz soruya ilişkin bir çalışma yapılmış. Paris’te olduğumuz için fazla ayrıntılarını bilemiyorum ama biz bütün seçmeli derslerde hani okullarda hangi derslerin seçildiğini, öğretmen dağılımını ona göre yapabilmek için bilmek zorundayız. Bilmemiz lazım ki hangi illerde hangi okullarda hani seçmeli dersler ağırlıklı olarak 2 yıldır seçiliyor, bunu bilirsek eğer o illerde o seçmeli derslerin öğretmenlerini istihdam daha rasyonel hale gelecek. Bunun için yapılan çalışmalardır. Bunu art niyetli bir çalışma olarak görmek de yanlış, hangi okullarımızda hangi derslerin ne kadar seçildiğini bilmek zorundayız. Öğretmen istihdamı rasyonel bir biçimde planlayabilmek için bunları bilmek zorundayız."

"Okul kitaplarındaki ifadeler kabul edilemez"

Bakan Nabi Avcı, Fransa'daki ders kitaplarında Ermeni soykırımına ilişkin yer alan bilgileri görüşmek istediği Fransa Milli Eğitim Bakanı Vincent Peillon ile "garip bir şekilde yollarının kesişmediğini" söyledi. Helsinki'de düzenlenen Avrupa Konseyi Eğitim Bakanları Konferansı'nda görüşme niyeti olduğunu ancak Fransız bakanın gelmemesi nedeniyle görüşemediklerini belirten Bakan Avcı, UNESCO toplantılarına katılmadığı için Fransız bakan ile görüşemediğini söyledi. Fransa'da ders kitaplarında Ermeni soykırımına ilişkin bilgiler yer almasına dair demecini, tutarlı bulmadığını ifade ederek, "Ben de Helsinki'de yüz yüze görüşerek, Dışişleri Bakanlığımızın bu konuda yaptığı açıklama doğrultusunda, bu uygulamanın sadece Fransa'da yaşayan Türk çocukları açısından değil, Fransız çocukları için de pedagojik açıdan ne kadar sakıncalı bir işe giriştiklerini kendisine anlatmak istiyordum" dedi.

Ermeni soykırımına ilişkin bilgilere okul kitaplarında yer verilmesinin sakıncaları olduğunu söyleyen Bakan Avcı, "Bu konuda Fransa'daki okul kitaplarında var olan ifadeler kabul edilemez. Sadece bizim tezlerimiz açısından değil, pedagojik açıdan da kabul edilemez. Çok tehlikeli, yabancı düşmanlığını körükleyecek ibareler olarak da okunabilir. Fransız çocuklarını da yabancı düşmanlığına yöneltecek tehlikeli söylemlerden kaçınmak gerekir" diye konuştu. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları