loading
close
SON DAKİKALAR

Öğretmenler günü çoşkuyla kutlandı

Öğretmenler günü çoşkuyla kutlandı
Tarih: 24.11.2012 - 18:48
Kategori: Eğitim

24 Kasım Öğretmenler Günü, Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde düzenlenen özel etkinlikle kutlandı. Programa çok sayıda öğretmen ve ailesi katıldı..

Programda öğretmenler adına konuşan Mevlana İlköğretim Okulu öğretmenlerinden Esna Mert, öğretmenlerin, toplumun önünde giden gönül erleri olduklarını söyledi. Mert, kutsal bir meslek insanı oldukları söyleyerek, öğretmenliğin Mustafa Kemal Atatürk’ün Kocatepe’den bakışı olduğunu ifade etti. Her öğretmenin aynı zamanda öğrenci olduğuna da değinen Mert, hala öğrencilerden bir şeyler öğrendiklerinin altını çizdi. Konuşmasının sonunda meslektaşlarının öğretmenler gününü kutlayan Mert, Öğretmenler Günü’nü hatırlayan ve etkinliği düzenleyen herkese teşekkür etti.


İlçe Milli Eğitim Müdürü Vefa Vedat Budak’ta konuşmasına Öğretmenler Günü’nü kutlayarak başladı. Eğitim çıtasının öğretmenlerin özverisiyle yükseldiğini ifade eden Budak, çağdaş uygarlık seviyesine ancak öğretmenler tarafından ulaşılabileceğine değindi. Kutsal bir görevi yerine getirmeye çalıştıklarını belirten Budak, “Öğretmenler toplumun temel taşlarıdır. Bu taş ağırdır ve bu görev kutsaldır” dedi.


DURSUN: ŞEHRİN KIYISINDAN ŞEHRİN MERKEZİNE SES VERİYORUZ


Programa Belediye Başkanı Hüseyin Keskin adına katılan Başkan Vekili Necdet Dursun, konuşmasına Belediye Başkanı Hüseyin Keskin’in öğretmenlere selamını ileterek başladı. Belediye olarak eğitime ve kültüre ne kadar önem verdiklerini ifade eden Dursun, "Şehrin kıyısından şehrin merkezine ses vereceğiz demiştik. Bu parolayı kendimize şiar edindik. Şimdi şehrin kıyısından şehrin merkezine gür bir ses veriyoruz” dedi.


Sultanbeyli’nin, eğitim camiasıyla el ele vererek önemli yerlere gelmek için büyük gayret gösterdiğini ifade eden Dursun, bu açıdan Sultanbeyli’de görev yapmanın fedakarlık istediğini söyledi.


Sultanbeyli Kaymakamı Mehmet Ceylan önderliğinde, Belediye ve İlçe Milli Eğitimin iyi bir ekip oluşturduğuna değinen Dursun, “İlçemizi en iyi noktaya taşımak adına gereken her şeyi yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz” dedi.


Dursun’dan sonra konuşmasını yapan Kaymakam Mehmet Ceylan’da öğretmenlere hitaben “İlçemize daha nice güzel hizmetler sunabilmek adına, Öğretmenler Gününüz kutlu olsun” dedi. Ülke temelini oluşturan en önemli başlıklardan birinin eğitim olduğuna değinen Ceylan, şehrin yöneticileri olarak bunun öneminin bilincinde olduklarını ifade etti. Öğretmenlik mesleğinin hiçbir maddi kaynakla ölçülemeyeceğinin altını çizen Ceylan, “Siz öğretmenlerimiz gelecek neslin mimarlarısınız” dedi. Sultanbeyli’de çok iyi bir eğitim kadrosunun olduğuna da dikkat çeken Ceylan, Mustafa Kemal Atatürk’ü ve ebediyete intikal etmiş öğretmenleri bu anlamlı günde şükran ve minnetle anıyoruz” diyerek konuşmasını sonlandırdı.


Konuşmaların ardından emekli olan bazı öğretmenlere hizmetlerinden dolayı teşekkür plaketi verildi. Sultanbeyli’de mesleğe yeni başlayan ve aday öğretmen statüleri kalkan eğitimcilerin yemin etmesinin ardından, öğretmenlerden oluşan orkestra, birbirinden güzel şarkıları konuklar için seslendirdi.


BAŞKAN KESKİN’DEN ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI


Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, bir mesaj yayınlayarak tüm öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutladı.


24 Kasım Öğretmenler Günü programı öncesi bir mesaj yayınlayan Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, “Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı yetiştirme, güçlü ve başarılı Türkiye’yi büyütme ve yeşertme noktasında, her öğretmen bire bin katan bir tohum gibidir. Bir ülkenin geleceği, o ülke insanlarının göreceği eğitime bağlıysa, eğitimin kalitesi öğretmenin hizmetine, adanmışlığına bağlıdır. Fedakar öğretmenlerimiz için, yılın sadece bir günü kutlanan Öğretmenler Günü, aslında onlara olan ömürlük minnettarlığımızın sadece bir temsilidir. Bu duygu ve düşüncelerle, bizi okul sıralarından bu günlere getiren, değerli bilgileriyle donatan öğretmenlerimize şükranlarımı sunuyor, Öğretmenler Gününüz kutlu olsun diyorum” dedi.

Vişne Haber Ajansı

 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları