loading
close
SON DAKİKALAR

Öğretmenlere 'kesinlikle atama yok'

Öğretmenlere 'kesinlikle atama yok'
Tarih: 02.06.2016 - 13:51
Kategori: Siyaset

TBMM Eğitim Komisyonu’ndaki toplantıda Milli Eğitim Bakanı’na ağustostaki öğretmen atamalarını soran ve bakandan 'Kesinlikle atama yok' yanıtını alan İrgil; Bu insanların onurlarıyla, umutlarıyla, hayalleriyle oynamayın!

CHP Bursa Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil düzenlediği basın toplantısında isyan etti. Önceki gün TBMM Eğitim Komisyonu’ndaki toplantıda Milli Eğitim Bakanı’na ağustostaki öğretmen atamalarını soran ve bakandan “Kesinlikle atama yok” yanıtını alan İrgil; Bu insanların onurlarıyla, umutlarıyla, hayalleriyle oynamayın!

Dr. İrgil düzenlediği basın toplantısında şunları söyledi:

“Yeni Milli Eğitim Bakanı’nın ilk icraatı, atanamayan öğretmenler için bu kötü haber oldu; ağustos ayında öğretmenler atanmayacak! Şimdi bu ne demek?

Milli Eğitim Bakanlığı plansızlık ve keşmekeş içinde! 

Binlerce insanı öğretmen yapıp mezun ediyorsunuz, bu insanlar umut vererek KPSS sınavına sokuyorsunuz. 22 Mayıs’taki KPSS sınavında, 450 bin öğretmen adayı katılmış. Madem atama yapmayacaktınız, 24 Temmuz’da niye ikinci KPSS’yi yapıyorsunuz? Bu sınava da 340 bin öğretmen adayı katılacak. Aileleriyle birlikte 3-4 milyon insandan söz ediyoruz. Bu insanlara sınava bir ay kala böyle umutsuz bir haber veriyorsunuz. 

Umudunu bu atamaya bağlayan bir dolu öğretmenimiz var. Bu insanların psikolojisi ne olacak?Bir sınava giriyorsunuz ama zaten sonunda atanmayacağınızı biliyorsunuz. 

Bu hükümet, sayın cumhurbaşkanı daha önce başbakan olduğu dönemde söz vermişlerdi.

“Biz bütün öğretmenlerimizi işe başlatacağız, öğretmen sorunun çözeceğiz” demişlerdi.

“Bizim iktidarımızda boşta öğretmen adayı kalmayacak” demişlerdi. 

“Öğretmenler mezun olduğu gün hazırlıklarını yapacak ve ertesi gün görev aşkıyla okullarına gidecek” demişlerdi.
Dünden beri yüzlerce öğretmen adayı bana mesaj atıyor. Hayal kırıklıklarını anlatıyorlar. Ne üzücü ve tedirgin edici ki, aralarında “intihar edeceğim” diyeni var. 

Bu insanların umutları ve planlarını ellerinden almaya kimsenin hakkı yok!

Milli Eğitim Bakanlığı bu yanlıştan bir an önce geri dönmelidir. Buradan Milli Eğitim Bakanına sesleniyorum; ağustos ayında atama yapın. Lütfen bu insanların onurlarıyla, umutlarıyla, hayalleriyle oynamayın. En önemlisi bu insanlara verdiğiniz sözü tutun.”

Vişne Haber Ajansı - Çiçek Güçlü

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları