loading
close
SON DAKİKALAR

Okmeydanı'nda tehlikeli gerginlik

Okmeydanı'nda tehlikeli gerginlik
Tarih: 13.03.2014 - 11:36
Kategori: Gündem

İstanbul Okmeydanı'nda karşıt görüşlü gruplar arasında sopalı, silahlı kavga çıktı.

İstanbul Okmeydanı'nda karşıt görüşlü gruplar arasında sopalı, silahlı kavga çıktı. Olayda bir kişi hayatını kaybetti, 2 kişi de yaralandı.

DHA muhabirinin edindiği bilgiye göre, saat 22:00 sıralarında Okmeydanı sakini oldukları belirtilen bir grup, Fatih Sultan Mehmet Caddesi'nde toplanarak tekbir getirmeye başladı. Gruptakilerden bazılarının ellerinde sopa olduğu görüldü. Bu grup ile, Okmeydanı’nda Elvan ailesinin evinin çevresinde bekleyen başka bir grup karşı karşıya geldi. Kavga esnasında silah sesleri de duyuldu. Olayda 3 kişi yaralandı. Yaralılardan ikisi Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne, biri de Kasımpaşa'daki Deniz Hastanesi’ne kaldırıldı. Başından yaralanan ve Deniz Hastanesi'nde tedavi altına alınan Burak Can Karamanoğlu kurtarılamadı. Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan kişilerden birinin elinden, diğerinin ise sırtından yaralandığı ileri sürüldü.

BABUŞÇU DUYURDU

AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu CNN Türk yayınında olayı duyururken bir kişinin hayatını kaybettiğini ve ölen gencin 22 yaşında olduğunu açıkladı. Babuşçu olay sırasında her iki grubun da polise saldırdığını söyledi.

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

Olayın ardından İstanbul Valiliği internet sitesinden olayla ilgili açıklama yapıldı. Açıklamada "Bu akşam saat 22.30 sularında Beyoğlu ilçesi, Kulaksız Dörtyol mevkii, Çeşme Durağı mıntıkasında iki grup arasındaki sözlü sataşmaların daha sonra silah kullanılan bir kavgaya dönüşmesi sonucunda 1992 doğumlu Burak Can Karamanoğlu adlı genç hayatını yitirmiş, yine bu silahlı saldırı sonucu 1983 doğumlu Hüseyin Taşbaşı el ayasından, Ramazan Gün ise karın boşluğundan yaralanmış olup yaralıların hayati tehlikeleri bulunmamaktadır. Fail ya da faillerin yakalanması yönünde emniyet birimlerimiz tarafından çalışmalar yoğun bir şekilde sürdürülmektedir. Hayatını kaybeden Burak Can Karamanoğlu’na Allah’tan rahmet, ailesi ve yakınlarına başsağlığı dileklerimi paylaşıyor, yaralı yurttaşlarımıza da geçmiş olsun dileklerimle acil şifalar diliyorum. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi.

Beyoğlu Ülkü Ocakları'ndan yapılan açıklamada ise, "Olayla ülkücülerin bir ilgisinin bulunmadığı" belirtilerek, Ülkü Ocakları üyelerine itidalli olmaları çağrısı yapıldı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları